Ehliyet affı geliyor mu son dakika 2022? Ehliyetine el konulanlara af mı geliyor?

Ceza puanını doldurarak ya da alkollü araç kullanarak ehliyetine el konulan sürücülere af geleceği iddiası sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Konu son günlerde Türkiye gündeminde geniş yer bulmaya başladı. Ehliyet affı geliyor mu? 2022 ehliyetini kaptıranlara af mı geliyor? İşte detaylar….

Ehliyet affı geliyor mu son dakika 2022? Ehliyetine el konulanlara af mı geliyor?
31 Mayıs 2022 - 10:50
Araç kullanırken yaptığı hatalardan dolayı trafik çevirmelerinde cezalara çarptırılan sürücüler, ceza puanlarını doldurduğu zaman ehliyetine el konulabiliyor. Alkollü olarak araç kullanan sürücüler de bu durumda cezai işleme tabi tutuluyor. Birçok sürücü, yaptıkları bu hatalardan ötürü 2022 yılında ehliyetini kaptırmış durumda. Sürücü belgesine el konulma cezası ile karşı karşıya kalan sürücüler af beklemeye başladı.

Af bekleyen ve sürücü belgesine el konulan birçok kişi, konuyu sosyal medyaya taşıdı. Özellikle Twitter’da binlerce kişi, ehliyet affının gelmesi için twit atarak görüşlerini paylaştı. Af gelip gelmeyeceği konusu ise sürücülerin merak araştırdığı konulardan biri olarak dikkat çekiyor. 2022 Ehliyet Affı gelecek mi?

SÜRÜCÜ BELGESİNE NEDEN EL KONULUR?

Kişilerin sürücü belgeleri çeşitli ihlaller karşısında yaptırım olarak idare tarafından alınabileceği gibi ceza soruşturma ve kovuşturmasında koruma tedbiri olarak da alınabilir. Şu hallerde sürücülerin ehliyetine el konulur:
  • Belirli seviye alkollü veya uyuşturucu etkisi altında araç kullanma durumunda idari yaptırım olarak ehliyete el konur.
  • Alkolmetreye üflememe durumunda ehliyete el konabilir.
  • Sürücülerin trafikteki hataları dolayısıyla ulaştıkları belirli ceza puanları sonucunda ehliyete el konur.
  • Ceza soruşturma veya kovuşturması sürecinde koruma tedbirlerinden adli kontrol kapsamında kişinin ehliyetine el konulabilir.
  • Belirli haklardan yoksun bırakılma kapsamında kişinin sürücü belgesine el konulabilir.

EHLİYET AFFI GELİYOR MU?

TBMM’de şu an ehliyet affına dair herhangi bir kanun teklifi bulunmuyor. Konu yalnızca Twitter’da Trend Topic olması birlikte gündeme geldi. Ehliyet affı gelmesi halinde haber sitemizde yer verilecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum