Egzersiz yapmadan kilo vermenin yolları

Spor ya da egzersiz yapmak çoğu insan için zor olan bir aktivite olabiliyor. Özellikle fazla kiloya sahip olan insanlar, egzersiz yapmadan nasıl kilo verileceğine dair ipuçlarını internette araştırıyor. Peki bu mümkün mü? Spor yapmadan kilo vermenin 5 yolunu sizler için hazırladık.

Egzersiz yapmadan kilo vermenin yolları
17 Haziran 2022 - 10:38
Çoğu insanın kurtulmak isteyeceği az da olsa fazla kilosu vardır. Bu kilolar bazı insanların yaşam kalitesini bile düşürür. Böyle durumlarda fazla kilolardan kurtulmak istemek de yapılacak en iyi adım olacaktır. Kalorileri yakmak, dolayısıyla da vücudu çalıştırmak, kısacası spor yapmak, fazla kilolardan kurtulmanın en etkili yollarından biridir.

Ancak birçok insan; spor yapmak için yeterli isteğe ya da zamana sahip olamayabiliyor. Böyle durumlarda da spor yapmadan kilo vermenin yöntemleri önem kazanıyor. Biz de sizler için bu yöntemleri derledik. İşte spor yapmadan kilo verebileceğiniz 5 harika yöntem.

SPOR YAPMADAN KİLO VERMENİN YOLLARI

  • Mümkün olan her yerde ve her zaman yürüyün

Öncelikle, size daha fazla yürümeyi öneriyoruz. Bazı adımlar atmak, istenmeyen kalorileri yakmanın harika bir yoludur. Mayo Clinic'e göre , her gün rutininize eklenen sadece 30 dakikalık tempolu bir yürüyüş, yaklaşık 150 ekstra kalori yakabilir . Ne kadar hızlı hareket edersen ve ne kadar çok adım atarsan, yakacağın kalori miktarı o kadar fazla olur, unutma.
Gittiğiniz her yere gereğinden fazla park etmek için bilinçli bir çaba gösterin ve asansör yerine merdivenleri kullanmayı alışkanlık haline getirin. Her kategoride bir şeye ihtiyacınız olmasa bile süpermarkette her koridorda yürüyün. Adımların ne kadar hızlı toplandığına şaşıracaksınız!
  • Normal günlük aktivitenizi artırın
Her gün hareketinizi artırmaya çalışın. Kilo vermenin fiziksel olarak aktif olmayı gerektirdiği kanıtlanmıştır. Sağlıklı aktivitede bulunmanın diyabet, felç, kalp krizi, bazı kanser türleri ve kardiyovasküler hastalık gibi pek çok kronik durum için riskinizi azalttığından bahsetmiyorum bile. Aynı zamanda yüksek tansiyonu, artrit ağrısını, anksiyeteyi, depresyonu, osteoporoz riskini ve çok daha fazlasını düşürür.
Ev işleri ve çim işleri yaparak zaman geçirirken yaratıcı olun. Kendi çimlerinizi kesmeyi veya köpeğinizi daha sık bir mahalleye ya da parka götürmeyi düşünün. Hepsini bir sepete koymak yerine temiz çamaşırları kaldırarak birkaç gezi yapın. Bir arkadaşınızla veya komşunuzla yetişmek için bir bisiklet gezisi planlayın. Olasılıklar gerçekten sonsuzdur.
  • Yiyecek alımınızı takip edin

Amacınız egzersiz yapmadan kilo vermekse, size yiyecek tüketiminizi takip etmenin son derece yararlı olduğunu söyleyebiliriz. Kullanışlı olabilecek birçok uygun fiyatlı, kullanımı kolay akıllı telefon uygulaması vardır. Aslında, Duke Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, bir akıllı telefon uygulaması aracılığıyla günlük yiyecek alımlarını takip eden aşırı kilolu bireylerin kilolarını önemli ölçüde azalttığını gösteriyor. Kullanılabilir pek çok yararlı seçenek var ve pek çok insan için kilo kontrolü sürecini gerçekten değiştirdiler. Uygun fiyatlı ve bazı durumlarda ücretsiz! Bundan daha iyi ne var?
  • Bol miktarda su için

Size bol su içmenin önemini yeterince vurgulamamız gerekiyor. Öncelikle, vücudunuzun suya ihtiyacı vardır ve içinde kolesterol veya yağ yoktur. Öyleyse iç! Sıfır kalori ekleyecek, yudumlayabileceğiniz doğal bir şey. Anlamsız kaloriler, birkaç kilo kaybetme oyununuzu kesinlikle engelleyecektir. Su içmek size tokluk hissi verebilir ve potansiyel olarak fazla yemek yemenizi engelleyebilir.
  • Rutininizi harekete geçirin

Eğlenirken kilo vermenize yardımcı olabilecek geleneksel olmayan başka egzersiz türleri de vardır. Size yürüyüş, ip atlama ve hatta aktif olabileceğiniz ve topluluğunuza yardım edebileceğiniz yerel hayır etkinliklerine katılmayı düşünmenizi öneririz. Yerel bir spor kulübüne katılın ya da herhangi bir spor dalını öğrenin, örneğin basketbol.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum