Eğitim Bir-Sen: Banka promosyonları güncellensin

Eğitim Bir-Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan, kamu çalışanlarının maaşlarını aldıkları bankalardaki promosyonların güncellenmesi gerektiğini belirti.

Eğitim Bir-Sen: Banka promosyonları güncellensin
08 Ağustos 2022 - 15:46
Bilindiği üzere, kamu çalışanları maaşlarını aldıkları bankalardan promosyon bedeli alıyor. 2021 yılında yapılan promosyon ücretleri ilçelere göre farklılık gösterse de ortalama 3 yıllığına 4000 TL olarak belirlenmişti.

Anlaşmanın yapıldığı süreçte memur maaş artışları ortalama yüzde 15 olarak belirlenmekteydi.  Son bir yılda yaşanan ekonomik gelişmeler neticesinde ücretlere yapılan zamlar yıllık yüzde 80’leri buldu.

Kayseri’de çalışan yaklaşık 22 bin eğitim çalışanı bankalardan promosyon ücretlerinin güncellenmesini bekliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan, “İl ve ilçe milli eğitim müdürlerimizle görüşmeler yapıyoruz. Bankalarla yapılan promosyon ücretlerinin ya güncellenmesini ya da tek taraflı feshedilerek yeniden ihale yapılmasını talep ettik. Geçtiğimiz günlerde Sarıoğlan ilçe temsilciliğimiz ve ilçe milli eğitim müdürlüğü 10 bin liranın üzerinde bir rakama imza attılar. Sürecin takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

Başkan Aydın Kalkan açıklamalarının devamında ise, “An itibariyle bankalara çalışanlarımız adına ödenen toplam meblağ yüzde yüzlerin üzerinde artmıştır. Önümüzdeki iki yılın enflasyon gidişatına bakıldığında bankalar artan ücretlerden dolayı çok önemli gelirler elde ediyorlar. Biz sadece kamu çalışanları kaynaklı banka gelirlerinin kamu çalışanlarıyla paylaşılmasını talep ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Şimdi 22 bin eğitim çalışanı atılacak yeni adımları ve güncellenecek promosyon ücretlerini beklemeye başladı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum