Reklam
Reklam
Reklam

Dünyanın en büyük Türk Bayrağı nerede, kaç metrekare, ağırlığı ne kadar?

Dünyanın en büyük Türk bayrağı nerede, hangi şehirde, hangi ilimizde? Dalgalanan, açılan en büyük Türk bayrağı hangisi? Dünyanın en büyük Türk Bayrağı kaç metre kare, ağırlığı ne kadar?

Dünyanın en büyük Türk Bayrağı nerede, kaç metrekare, ağırlığı ne kadar?
16 Temmuz 2020 - 00:51
Türk Bayrağı, şüphesiz dünyanın en ihtişamlı ve en değerli bayrağıdır. Bayrak, biz Türklerin namusudur ve uğruna can verilesi kadar değerli bir objedir. Konu bayrak olunca, dünyanın en büyük Türk bayrağının nerede olduğu da merak ediliyor. Dünyanın en büyük Türk Bayrağı nerede, hangi ilimizde dalgalanıyor? İşte merak edilen sorunun yanıtı…
Türkiye’de bayrak, namustan, onurdan, gururdan farksızdır. Türk milletinin bayrağa verdiği değer, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir olaydır. Bayrak, uğruna can verilen, şiirler ve şarkılar yazılan bir objedir biz Türkler için. Dalgalandığı yerde, korkunun olmadığı dosta güven düşmana korku salandır bayrak. Bayrağın bu denli önemli oluşu, büyüklüğünün de önemine bir işarettir. Peki, Türk Bayrağının en büyüğü nerede, en büyük dalgalanan Türk bayrağı hangi şehrimizde? İşte merak edilen sorunun yanıtı…
EN BÜYÜK TÜRK BAYRAĞI NEREDE?
Dünyanın, dalgalanan en büyük Türk Bayrağı, Samsun’un Kavak ilçesindedir. Bu devasa bayrak, 2 bin metrekaredir. 2011 yılında yaptırılan Türk Bayrağı'nın yer aldığı 116 metre yüksekliğindeki direk ise 92 ton ağırlığa sahip. Temeline 400 ton beton dökülen 730 metre rakımdaki Türk Bayrağı'nın ağırlığı ise 450 kilo. Paraşüt kumaşı kullanılarak üretilen bayrak, 2 ayda bir değiştiriliyor. Samsun-Ankara Karayolu üzerinde bulunan bayrağı görenler ise araçlarını durdurup fotoğraf çekip, selfie yapıyor. Türk Bayrağı'nın alt kısmında ise ay yıldız şeklinde bir de mescit bulunuyor.
ÜRETİLEN EN BÜYÜK TÜRK BAYRAĞI
Şimdiye dek üretilen en büyük Türk Bayrağı ise 15 Temmuz 2020 günü, hain darbe girişiminin yıldönümünde Kayseri’de açıldı. Kayseri Kadir Has Stadı’nın zemininde tanıtımı yapılan bayrak, Erciyes Anadolu Holding bünyesinde üretildi. 3 bin 38 metrekare büyüklüğünde olan Türk bayrağının ağırlığı ise 418 kilogram. Üretilen en büyük Türk bayrağı olan bu bayrak ise henüz dalgalandırılmadı.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum