Dünyada kaç tane nükleer silah var?

Son zamanlarda özellikle ABD ve Rusya arasındaki nükleer silah söylemlerinden sonra, dünyada kaç tane bu silahtan bulunduğu merak konusu oldu. Dünyada kaç tane nükleer silah var? İşte yanıtı…

Dünyada kaç tane nükleer silah var?
16 Haziran 2022 - 23:49
Şu anda dünyada kaç tane nükleer silah olduğuna dair en son rakamların ne olduğunu biliyor musunuz? Rakam sizi şaşırtacak! Detaylar haberimizde…

Daha da ürkütücü olanı, Mart 2022 itibariyle bunların yaklaşık 3.732'si operasyonel güçlerle konuşlandırılmış, yani kısa sürede her an yola çıkmaya hazırlar. Şu anda dokuz nükleer devlet var: ABD, Çin, Rusya, İngiltere, Fransa, Hindistan, Pakistan, İsrail ve Kuzey Kore.

Ancak yalnızca  ABD, Rusya, Birleşik Krallık ve Fransa, şu anda ne kadar nükleer silah konuşlandırdıkları konusunda kamuya açık bilgilere sahip. Nükleer devletlerin geri kalanı için bu sayı bir sır olarak kalıyor.

Bu devletlerin her birinin emrinde toplam kaç nükleer silah var? Rusya ve ABD, sırasıyla 5,977 ve 5,428 ile açık ara en büyük miktara sahip.

Bu, dünyanın toplam nükleer silah envanterinin yüzde 90'ına sahip oldukları anlamına geliyor. Öte yandan, Kuzey Kore'nin nükleer cephaneliği dünyanın en küçük cephanesi, yaklaşık 20 olduğu düşünülüyor. İsrail'in 90'ı var. Hindistan'ın 160, Pakistan 165'in, İngiltere'nin 225 ve Fransa'nın 290'ı var.

Rusya ve ABD, dünyanın toplam nükleer silah envanterinin yüzde 90'ına sahip. Dünyadaki toplam nükleer silah sayısı ise 12.705’tir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum