Dünyada Facebook kullanıcı sayısı kaç 2022?

Tüm dünyada kullanılan ve her geçen gün kullanıcı sayısını artıran Facebook’un kaç kullanıcısı olduğu zaman zaman merak konusu oluyor. Dünyada Facebook kullanıcısı sayısı kaç? Kaç kişi Facebook kullanıyor?

Dünyada Facebook kullanıcı sayısı kaç 2022?
25 Mayıs 2022 - 12:47
Türkiye’de ve dünyada en çok kullanılan sosyal paylaşım sitelerinin başında şüphesiz Facebook geliyor. Amerikalı Mark Zuckerberg tarafından 2004 yılında kurulan Facebook, gün geçtikçe kullanıcı sayısını da artırmaya devam ediyor.

Sürekli teknolojisini de yenileyen ve bünyesine yeni şirketleri katan Facebook, geçtiğimiz yıllarda Meta adını almıştı. Meta şirketinin bünyesinde ayrıca; Facebook dışında Instagram, Messenger, WhatsApp ve Oculus VR da bulunuyor.

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya sitesi Facebook olur da hakkında merak edilenler olmaz mı? Elbette birçok konuda merak konusu olan Facebook’un 2022 yılındaki kullanıcı sayısı da merak konusu oldu.

Facebook, 2022 yılı ilk çeyreği itibarıyla dünyada aktif kullanıcı sayısını 2,93 milyara çıkardı. Facebook’un dünya çapındaki en büyük sosyal ağ olarak kayıtlara geçtiği görüldü.
Ajans Press’in, Statista verilerinden elde ettiği bilgilere göre 2022 yılı ilk çeyreği itibarıyla dünyada aktif Facebook kullanıcı sayısı 2,93 milyar olurken, dünya çapındaki en büyük sosyal ağ olarak kayıtlara geçti.

Aktif kullanıcı sayısı ise son 30 gün içinde Facebook’a giriş yapmış kişilerden oluştu. Bunun yanı sıra Facebook kullanıcı sayısının 2008 yılından bugüne sürekli arttığı kaydedildi. Veriler pandemi döneminde sosyal ağların kullanımında artış olduğunu ortaya koyarken, geçen yılın ilk çeyreğindeki aktif Facebook kullanıcı sayısı da 2,85 milyar olarak kayıtlara geçti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum