Dsl bağlantısı yok, modem çalışıyor bağlantı yok sorunu neden olur, internet yok nasıl düzelir?

Çoğu internet kullanıcısının baş belası haline gelen ‘dsl bağlantısı yok’ hatası neden olur? Bağlantı problemi nasıl giderilir? İşte tüm detaylar…

Dsl bağlantısı yok, modem çalışıyor bağlantı yok sorunu neden olur, internet yok nasıl düzelir?
21 Ocak 2020 - 14:38
Tüm dünyada internet kullanımının artmasıyla birlikte sorunlar da baş göstermeye başladı. İnternet kullanıcılar zaman zaman dsl bağlantı problemi yaşayabiliyor. Ev ya da iş yerinde kullandıkları internette problem yaşayan internet kullanıcıları, çareyi yine internet üzerinden sorunun çözümünü aramakta buluyor. Dsl bağlantısı yok problemi neden olur? Bu problem nasıl giderilir? İşte yanıtı…

İnternet kullanıcılarının bu problemin üstesinden gelmek için öncelikle modem, ana hat ve bilgisayar arasındaki kabloları kontrol etmelerinde fayda var.

Ana hat ile modem arasında kabloların 1 giriş 2 çıkışını sağlayan splitter cihazında arıza olup olmadığı da kontrol edilmelidir. Ana hattı modeme doğrudan bağladığınız takdirde eğer internetin geliyorsa splitter cihazı arızalı demektir ve bu durumda splitter cihazını değiştirmenizde fayda var.

Splitter cihazını aradan kaldırıp ana hattı modeme doğrudan bağladığınız zaman, eğer evinizde sabit telefon kullanıyorsanız bu telefon artık kullanılmayacaktır bunun da bilgisini verelim.


DSL ışığı açık olduğu halde hata veren modemlerin ise öncelikle farklı bir cihaza daha bağlanarak yeniden denenmesi gerekiyor.  Hatanın çözümü için uygulanabilecek, diğer bir yöntem ise; kullanıcıların modem servislerini arayarak cihazlarının sinyallerini ve sahip oldukları ip sinyallerini kontrol ettirmeleri gerekiyor.

Kullanıcıların yapmaları gereken işlemler ise şu şekilde sıralanıyor;

DSL hatası alan kullanıcıların İlk olarak Google Chrome açıkken, CTRL Shift Delete tuşlarına aynı anda basarak, gelen ekrandan var olan tarama verilerinin temizlenmesi gerekiyor.

Bu işlemin gerçekleşmesi için ise kullanıcıların önlerine çıkan ekranda yer alan  “Aşağıdaki ögeleri şuradan sil:” kısmını “en baştan” olarak seçip tarama verilerini temizle seçeneğini işaretlemeleri gerekiyor. Sonrasında ise kullanıcıların tekrar internete giriş yapmaya çalışmayı deneyebilir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum