Domates meyve mi sebze mi?

Tüm dünya mutfağında olduğu gibi Türk mutfağında da vazgeçilmezlerden biridir domates. Amerika’nın keşfi ile ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan yiyeceklerden biri olan domatesin, meyve mi yoksa sebze mi olduğu zaman zaman tartışılıyor. Bu sorunun yanıtını haberimizin detaylarında bulabilirsiniz.

Domates meyve mi sebze mi?
07 Kasım 2022 - 13:32
Amerika Kıtası, 1492 yılında keşfedildi. Aslında bu kıta zaten insanlar tarafından keşfedilmiş ve içerisinde yaşayan yerli halka da vardı. Ancak tarih kitapları, bu keşfi 1492 yılı ve İtalyan denizci Kristof Kolomb’da dayandırır. Neyse, biz konumuza dönelim.

Kıtanın keşfedilmesi ile birlikte, sadece yeni bir kıta bulunmuş olmadı. Aynı zamanda birçok meyve ve sebze de Avrupalılar tarafından ilk kez görüldü. Bunlardan biri de şu anda neredeyse tüm dünya mutfaklarında kullanılan domates. Domatesin yanı sıra dünyaya yayılan diğer ürünler ise şu şekilde; mısır, kakao, turp, nohut, kavun, patates, acı kırmızı biber, yer fıstığı, tütün.

1492 yılından önce yaşayan insanların birçoğu, bu yiyeceklerden bihaber yaşadı ve dünyadan göç etti. Domatesin yanı sıra kakao ile birlikte çikolata yiyemeden ölen milyonlarca insan var. Domatesin dünyaya yayılması ve bu yiyeceğin botanik olarak incelenmesinin ardından bir tartışma baş gösterdi. Domates meyve mi yoksa sebze mi?
Zaman zaman tartışma konusu olan bu soru üzerinde birçok kişi de internet ortamında bu sorunun yanıtını araştırıyor.

DOMATES MEYVE Mİ SEBZE Mİ?

Domatesler botanik olarak meyve olarak tanımlanır çünkü bir çiçekten oluşurlar ve tohum içerirler. Yine de, çoğunlukla yemek pişirmede bir sebze gibi kullanılırlar.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum