Doktor Hakan Hekimoğlu'ndan çarpıcı parasetamol iddiası! Parasetamol nedir?

İstanbul Tabip Odası Aile Hekimliği Komisyonu'ndan Dr. Hakan Hekimoğlu, Açık Radyo’da bir programa katıldı. Programda çarpıcı iddialarda bulunan Dr. Hakan Hekimoğlu, umreden dönene ilk kafileye, ateşli oldukları termal kamerada belli olmasın diye parasetamol dağıtıldığını söyledi. Parasetamol ilaç nedir? Ne için kullanılır? İşte detaylar…

Doktor Hakan Hekimoğlu'ndan çarpıcı parasetamol iddiası! Parasetamol nedir?
28 Mart 2020 - 01:28
Açık Radyo’da katıldığı bir programda umreden dönen ilk kafile hakkında açıklamalarda bulunan İstanbul Tabip Odası Aile Hekimliği Komisyonu'ndan Dr. Hakan Hekimoğlu, Türkiye’nin gündeminde geniş yer tutacak iddialarda bulundu. Dr. Hekimoğlu, yaptığı açıklamada, umreden dönen ilk kafileye termal kamerada ateşli oldukları belli olmasın diye parasetamol verildiğini iddia etti. Dr. Hakan Hekimoğlu, “Yaşanmış bir olayı söyleyeyim size. Umreye giden vatandaşlarımızın bir kısımına rehberleri tarafından parasetamol tablet dağıtılmış dönüşte. Umreden ilk dönenler daha önce karantinaya alınmıyorlardı. Termal kamerayla ölçüm yapılıyordu, sağlık sistemine yönlendiriyorlardı. Ateşi olanlar görülmesin, kamerada belli olmasın diye, tabletler verilmiş kendilerine rehberleri tarafından” ifadelerini kullandı.
PARASETAMOL NEDİR?
Parasetamol, ağrı kesici ve ateş düşürücü etkiye sahip bir etken maddedir. Parasetamol ağızdan alındığında gastrointestinal sistemde hızla emilir. İlaç alındıktan 30-60 dakika sonra maksimum plazma konsantrasyonlarına ulaşır. Parasetamol bütün dokulara hızla dağılır. Plazma proteinlerine bağlanması zayıftır.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum