Doğal afetlerden oluşan zararı kim karşılıyor, devlet, sigorta şirketi karşılıyor mu?

Son zamanlarda Türkiye’de meydana gelen doğal afetler, birçok can kaybının yanı sıra yüksek miktarda mal kayıplarına da neden oldu. Devrem, sel, yangın, dolu, çığ gibi doğal afetlerde ortaya çıkan maddi zararı devlet, sigorta şirketi ya da başka bir kurum karşılıyor mu? İşte yanıtı…

Doğal afetlerden oluşan zararı kim karşılıyor, devlet, sigorta şirketi karşılıyor mu?
06 Şubat 2020 - 11:58
Türkiye son günlerde birçok doğal afeti yaşadı. Elazığ ve Manisa depremi, Van’da meydana gelen çığ felaketi ve son olarak da Kayseri’de görülen şiddetli fırtına can kayıplarından ziyade mal kayıplarına da neden oldu. Oluşan bu maddi zararın ardından akıllara hep aynı soru geldi. Maddi zararı karşılayan bir kurum var mı?
Kayseri’de meydana gelen şiddetli fırtınanın ardından birçok evin çatısı ve otomobiller zarar gördü. Ortaya çıkan maddi sorun özellikle otomobillerin zararında oldukça yüksek. Peki fırtınada hasar gören otomobilinizin maddi karşılığını herhangi bir kurum karşılar m? Sigorta şirketleri ya da KASKO şirketleri bu durumda nasıl tavır takınır?
Fırtınada otomobiliniz üzerine çatı, ağaç ya da başka bir maddenin düşmesi sonucu otomobiliniz zarar gördüyse öncelikle trafik sigortasının hiçbir faydasının olmadığını aklınızdan çıkarmayın. KASKO ise eğer anlaşmasında doğal afet durumlarında maddi zararın bir kısmını karşılama seçeneğini eklettiyseniz zararınızı karşılayacaktır. Ancak, doğal afetlere karşı KASKO ile herhangi bir anlaşmanız yoksa bu durumda KASKO da hiçbir işe yaramayacaktır.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum