'Deyim ve Atasözleri Resimleme Sergisi' Refika Küçükçalık Ortaokulu'nda açıldı

Deyim ve Atasözleri Resimleme Sergisi Refika Küçükçalık Ortaokulu’nda açıldı. Deyim ve Atasözleri Resimleme Sergisi 7 mart saat 15.00’a kadar devam edecek.

'Deyim ve Atasözleri Resimleme Sergisi' Refika Küçükçalık Ortaokulu'nda açıldı
07 Mart 2024 - 12:50
KAYSERİ(1HA)— Milli Eğitim Bakanlığı’nın Türkiye genelinde uygulamış olduğu ‘Dilimizin Zenginlikleri’ projesinin şubat ayı etkinliği Deyim Ve Atasözleri Resimleme Sergisi Refika Küçükçalık Ortaokulu’nda açıldı. Sergi açılışına Kocasinan İlçe Şube Müdürleri Uğur Pekdemir, Canan Daşdelen, öğretmenler ve öğrenciler katılım sağladı. Deyim Ve Atasözleri Resimleme Sergisi 7 mart saat 15.00’a kadar devam edecek.

Serginin amacından söz eden Refika Küçükçalık Ortaokulu Müdürü Samet Nurettin Özdemir; “Sergimiz Milli Eğitim Bakanlığımızın Türkiye genelinde uygulamış olduğu dilimizin zenginlikleri projesinin şubat ayı etkinliğiydi. Sergimizin amacı çocuklarımıza Türk dilinin zenginliğini deyimler ve atasözleri yoluyla öğretmek, günümüzde yanlış bilinen deyimler ve atasözleri var  onların doğrusunu öğrencilerimize tanıtmak, atasözleri ve deyimleri zamanında ve yerinde kullanmalarını sağlamak, Türk dilinin çok zengin bir dil olduğunu çocuklarımıza ve gelecek neslimize öğretmektir” dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum