Develi Ticaret Odası Başkanı Mustafa Maşlak'tan okul müjdesi

Develi Ticaret Odası Başkanı Mustafa Maşlak’ın girişimleriyle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından ilçemize okul yaptıracak.

Develi Ticaret Odası Başkanı Mustafa Maşlak'tan okul müjdesi
23 Eylül 2022 - 20:29
Geçtiğimiz hafta dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın Karabağ Bölgesinde yer alan Şuşa Şehrinde gerçekleştirilen ve 2 gün süren Türk İş Forumu’na katılan Mustafa Maşlak, Forum sırasında Hisarcıklıoğlu ile yaptığı ikili görüşmesinde, ilçemize okul yaptırılması talebini yineledi. Bu talebe olumlu yanıt veren Hisarcıklıoğlu ilgili komisyonların temsilcileri ile görüşerek ilçemiz Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ihtiyacına binaen okul yapımı konusunda çalışmaları hızlandırdı.

Geçtiğimiz günlerde İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Toprak ile bir araya gelen Başkan Maşlak, ilçemizin ihtiyaç duyduğu 8 derslikli İlkokul için çalışmaların başlatılmasını içeren protokol imzaladı. Maşlak konuyla ilgili “Göreve geldiğimiz günden bugüne TOBB Camiamız tarafından ilçemize bir okul yaptırılması konusunda taleplerimizi iletiyorduk. Kıymetli Başkanımız Rifat Bey’in eğitime verdiği önemi bildiğimiz için her görüşmemizde okul talebimizin altını çizmeyi ihmal etmiyorduk. Sonunda bu konuda çalışmaların başlayacağı müjdesini alınca biz de ilçemizin ihtiyacını belirleme konusunda Değerli Müdürümüz Murat Toprak ile görüşerek en az 8 derslikli bir ilkokul yapılması için gerekli yazışmaları başlattık” dedi.

İhtiyaç sahibi öğrencilerin faydalanması için hazırlanan Eğitim Yardımı çeklerinden de bahseden Maşlak “Sayın Hisarcıklıoğlu’nun başlattığı eğitim seferberliği kapsamında TOBB tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım yapılması amacıyla odamıza her yıl eğitim yardımı gönderilir. Biz de odamızın imkanları dahilinde bu paraya katkıda bulunarak Milli Eğitim Müdürlüğümüz aracılığıyla eğitim yardımlarını ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırırız.  Bu sene de her biri 200 TL olmak üzere toplam 540 adet çekimizi de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze vererek ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin forma ve giyim harcamalarına katkıda bulunmak istedik. Bu vesileyle de başta TOBB camiamız olmak üzere bu gibi yardımlara katkıda bulunmamıza imkan sağlayan üyelerimize de teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum