DEVA Partisi kurucular kurulu listesinde yer alan İdris Şahin kimdir, nereli, kaç yaşında?

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan önderliğinde kurulacak olan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) kurucular kurulu listesi belli oldu. Kurucular kurulu listesinde yer alan isimlerden İdris Şahin internette araştırılmaya başladı. İdris Şahin kimdir, nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor? İşte detaylar…

DEVA Partisi kurucular kurulu listesinde yer alan İdris Şahin kimdir, nereli, kaç yaşında?
09 Mart 2020 - 14:25
Ali Babacan’ın önderliğinde kurulacak olan Demokrasi ve Atılım Partisi hakkında meraklar giderilmeye başladı. Partinin kurucular kurulu listesi belli oldu. Listede yer alan isimlerden İdris Şahin’in kim olduğu merak konusu oldu. İdris Şahin’in hangi görevi üstleneceği de ayrı bir merak konusu. İdris Şahin kimdir, nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor? İşte detaylar…
İDRİS ŞAHİN KİMDİR?
1974 yılında dünyaya gelen İdris Şahin aslen Çankırılıdır. Eski AK parti milletvekili olan İdris Şahin son dönemde FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınmasıyla gündeme gelmiştir.
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan İdris Şahin'in asıl mesleği Avukattır.
Türk Ceza Hukuku ve İdare Hukuku alanında uzman olan İdris Şahin, serbest avukatlık yapmaktadır.
İki dönem Çankırı Baro Başkanlığı, üç dönem Türkiye Barolar Birliği üst kurul delegeliği ve Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur.
İdris Şahin, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan genel seçimlerde AK Parti 24. Dönem Çankırı Milletvekili olarak seçilmiştir.
İyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Almanca bilen Şahin, evli ve 2 çocuk babası.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum