DEVA Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Göz: "Halkımızın alım gücü bitti, artık sosyal desteklere ihtiyaçları var"

DEVA Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Göz, Kayseri için 5 yıllık değil 50 yıllık projeleri hayata geçireceklerini belirterek, ilk işlerinin alım gücü biten halkın bu anlamda ihtiyacı olan sosyal destekleri sağlamak olacağını söyledi. 

DEVA Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Göz: "Halkımızın alım gücü bitti, artık sosyal desteklere ihtiyaçları var"
13 Mart 2024 - 12:15
Seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerde bulunan, esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinleyen DEVA Partisi Adayı İbrahim Göz, şehir için yapılacak çok iş olduğunu ve Kayseri’nin hizmetlerde hak ettiği yere getirilmesi adına yap boz, halkın parasını boşa harcamama adına 5 yıllık değil 50 yıllık daha fazla hizmet edecek projeleri hayata geçireceklerini ifade etti. 

“DEVA Partisi yerel yönetimde ve iktidara hükümet olarak halkımızın seçerek göreve getirmesi durumunda, nasıl geçmişte Genel Başkanımız Ali Babacan’ın görev yaptığı dönemde olduğu gibi paramızın değerlendiği, insanımızın alım gücünün arttığı ve her kesimin refah içerisinde yaşadığı süreci yeniden sağlayacağız” diyen DEVA Adayı İbrahim Göz, şu bilgileri verdi;

VATANDAŞIMIZ 1 KİLO ET ALAMIYOR

“Ekonomide yaşanan sıkıntı o kadar büyüdüğü geçim, hayat pahalılığı artık halkımızın birinci soru olarak önümüze çıkıyor. Ramazan ayına girdik. Vatandaşlarımız evine 1 kilo et alamaz oldu. Ramazan dolaysıyla lokantalar, restoranlar iftar menüleri açıklandı. 4-5 kişilik ailenin iftar yapması mümkün değil. Bir aile bu akşam iftarımızı dışarıda yapalım dese, yapması artık mümkün değil.”

İNSANIMIZIN ALIM GÜCÜ BİTTİ

“Paranın değerini artırarak insanımızın da alım gücünün artırılması gerekiyor. Alınan ve verilen paranın bir ehemmiyeti yok. Paranın alım gücünün artması gerekiyor. Bizim genel başkanımızın döneminde yapılan politikalarla halkımızın alım gücü yüksekti. Refah seviyesi yüksekti. Bugün döviz karşısında paramız eridi. Düğünlerimiz derneklerimiz oluyor. Malum çeyrek altında artış var. Halkımız, yavrularımızın düğünü var çeyrek altın takacağız ama alamıyoruz. Almamız mümkün değil diye dert yanıyor

HERKES SUCUK İÇİ ALIRDI AMA ŞİMDİ…

Ramazan ayında geçmişte herkes evine bir dönem 1 kilo sucuk içi alırdı. Şimdi alması mümkün değil. Pastırmayı alması hiç mümkün değil. Yani insanımız alım gücü bitti. 

KAYSERİ’DE TRAFİK ÇİLE OLDU

10 yıl önce Kayseri’de trafik sıkıntısı yok derdik. Ama Kayseri’de artık trafik çilesi var ve oldu. Kayserililer için vakit nakittir. Artık insanlarımız trafikte boşuna zaman geçirmesi çile haline geldi. Çalışan, öğrenci normal vatandaşımız için trafiğin çile olmamalıdır. Araç yoğunluğu arttı. Yollarımızda genişleme çalışması yapılamadığı gibi alternatif yol yapılmadı. Yapılmayınca trafik çile haline geldi.

PROJELERİMİZ 5 YILLIK DEĞİL 50 YILLIK OLACAK 

“Biz 5-10 yıllık proje değil, şehrimizin parasını heba etmemek için 50 yıllık projeler hayata geçireceğiz. 12 yıl önce yapılan ve hizmete giren şehirlerarası otobüs terminal binasının yeterliliği ve işlevi karşılamadığı için taşınması söz konusu oldu. Bu şehrin parasını yap belli bir süre sonra boz yeniden başka yere yapılsın şeklinde harcanması doğru değil. Biz parayı kolay kazanamıyoruz. Bizim için her bir kuruş kıymetli. O nedenle projeler 50 yıllık olmalıdır. Işıkları battı çıktıları ile en aza indireceğiz. Yonca yaprağı kavşaklar, trafiğin yoğun olduğu yollarımıza alternatif yollarımız olacak. Projelerimiz hazır. 

HER MAHALLEDE 7/24 KÜTÜPHANE; ÖĞRENCİLER ÇORBA İKRAMI OLACAK 

“Öğrencilerimiz evde gerekli ders çalışması yapamıyor. Herkesin kendisine ait odası olan var olmayan var. Ders çalışabilmesi için sessizlik ortamlara imkanları ihtiyaç var. Şuan yok demiyoruz ama yeterli olmayan kütüphaneler var. Olmayan yerler var. Beyazşehir’deki, İldem’deki kardeşimiz Talas’taki kütüphaneye toplu taşıma aracı ile gelmesi gerekiyor. Zamanı gidiyor. Toplu taşıma araçları uzun sürüyor. Her mahallemize mutlaka bir tane kütüphane olacak. Bunların içinde öğrencilerimizin 7 24 çalışabilecekleri çorbasından çayına kadar karşılayacağımız hizmetimiz olacak. Gençlere yapılan yatırım boşa gitmeyecektir.”

ULAŞIMDA ÖĞRENCİLERE İNDİRİM VE ÜCRETSİZ HİZMET JESTİ

“İlkokul ve ortaokul kısmında ailelerimiz servis noktasında biz talep olursa hizmet sunacağız. Uzak mahalleden gelen öğrencilerimize maddi durumu sıkıntılı ise, talepte olursa ulaşımlarını ücretsiz sağlayacağız. Lisedeki öğrencilerimiz için en azından bir binişi ücretsiz yapacağız. En azından onlara bir biniş destek vereceğiz. Bir ay için 25 binişi kartlarına ücretsiz tanımlayacağız. Sonrasındaki binişleri kendileri karşılamış olacaklar. 

EMEKLİLERİMİZİ UNUTMADIK

“10 bin lira maaş ile bu devirde geçinmek zor. Bu para mutfak masraflarına bile yetmez. Emeklimiz için bu miktarı reva görmek yanlıştır. Bizim onlara desteklerimiz olacak. Emekliliremize talep edenlerin hepsine sosyal anlamda bazı projelerimiz kapsamında katkılarımız olacak. Emeklilerimizin kiralarının yarısını biz karşılayacağız. İhtiyaçları tespit edildiği yada bize başvuru bulunduğunda mutlaka desteğimiz olacak. Buna benzer, gerek kent merkezinde gerekse ilçelerimizin hepsinde halkımızın, öğrencilerimizin sosyal desteklerimizden yararlanmasını sağlayacağız.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum