Deniz ve havuz sonrası saç bakımı için tüyolar

Deniz ve havuz sonrası saç bakımı bu aralar gündemimizi en çok meşgul edecek konulardan biri. Zira sezon açıldı, yaz geldi, plajlar bizi bekliyor.

Deniz ve havuz sonrası saç bakımı için tüyolar
28 Mayıs 2022 - 13:56
Masmavi suların keyfini çıkarmak güzel ama, deniz suyunun klorlu ve tuzlu olduğu da bir gerçek. Kum ve güneş ikilisi de bunun üzerine eklenince, hâliyle saçlarımızın yıpranması kaçınılmaz.

Birkaç basit önlemle bunu engellemek mümkün. Peki deniz ve havuz sonrası saçlara nasıl bakım yapılmalı? Denizden çıktıktan sonra saçlarımıza ne sürmeliyiz? Denizden çıkınca saçları yıkamak gerekir mi?

İşte tüm detaylar…

Deniz ve Havuz Öncesi Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Kadın-erkek herkes için saç bakımının önemi büyük. Hele yaz mevsiminde bu, daha da önemli bir hâle geliyor. Çünkü güneşin UV ışınları, deniz ve havuz suyundaki yabancı maddeler saçlara zarar verebiliyor.

Bunun önüne geçmek için dikkat etmeniz gerekenler şöyle:
  • 1. Saç Bonesi Kullanın

Saçlarınızı tamamıyla kapatacak bir bone takın. Bu, yüzerken saçlarınızı havuz kimyasallarının ve deniz tuzunun zararlarından koruyacaktır.
  • 2. Saçlarınızı Biraz Islatın (Bone Takmak İstemeyenler için)

Havuza veya denize girmeden evvel saçlarınızı musluk suyuyla ıslatmak da kimyasallara karşı koruyucu etki gösterir. Islak saçlar deniz tuzunu fazla emmez. Böylelikle yıpranma gibi bir durum yaşanmaz.
  • 3. Saçınıza Doğal Yağ Uygulayın

Bu işlem saç derisinde âdeta bir bariyer meydana getirir ve klorun saçlara işlemesini engeller. Lavanta yağı, badem yağı, portakal yağı gibi doğal bir yağ tercih edebilirsiniz. Onu saçlı deriye hafif masaj yaparak iyice yedirin. Saç diplerinizden uçlarına doğru sürmeye özen gösterin.
  • 4. Saç Koruyucu Spreylerden veya Kremlerden Yardım Alın

Bahsi geçen ürünler de saçlarınızı klorun ve kimyasalların yıkıcı etkilerinden muhafaza eder. Nemlendirici özelliği olan, ultraviyole ışınlarından koruyan bir sprey kullanmanız tavsiye edilir.

Deniz ve Havuz Sonrası Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Keyifle yüzdünüz, suyun tadını çıkardınız, bir güzel serinlediniz. Şimdi sıra, deniz ve havuzdan sonra saç bakımı aşamasına geldi.

Tuzlu, klorlu suyun saçlarınızda matlaşmaya, kırılmaya neden olmaması için bunları uygulamanız gerek:
  • 1. Duş Alın
Havuzdan veya denizden çıkar çıkmaz hemen duş almalısınız. Saçlarınızda biriken tuzu ve kloru şampuan yardımıyla temizleyin.
Piyasada klorür çözücü şampuanlar mevcut. Onlarla saçlarınızı daha iyi arındırabilirsiniz.
  • 2. Güneşten Kaçının
Denizden çıktığınızda bir süre güneşe direkt maruz kalmaktan uzak durun. Aksi takdirde saçlarınızın protein yapısı bozulabilir. Eğer bunu yapamayacaksanız hiç olmazsa güneşe karşı koruyucu sprey kullanın.
  • 3. Bol Su İçin
Yazın vücudumuz –terlemekten dolayı- hızlı bir biçimde su kaybeder. Bu da saçlarda ve ciltte kuruluk oluşturur.
Saçlarınızı, saç derisini ve cildinizi içeriden nemlendirmek için bol bol su tüketin.
  • 4. Saç Maskelerinden Faydalanın
Deniz ve havuz sonrası saç bakımı nasıl yapılmalı? Diye merak ediyorsanız, doğal maskelerin de çok işinize yarayacağını bilmelisiniz.

Suda bulunan kimyasallar ve tuz, saçlarınızın daha mat görünmesine yol açabilir. Saç derinizde kuruluk, uçlarda kırılma gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Saç renginiz havuzun kimyasalları nedeniyle yeşile dönebilir.

Tüm bunlara engel olmak için, saç yapınıza uygun bir maske hazırlayabilirsiniz. Böylelikle saçlarınızın yağ oranını dengeler, nem seviyesini normale getirebilirsiniz.

Örneğin, Hindistan cevizi veya zeytinyağını saçlarınıza nazikçe masaj yaparak sürün. Bunu saçınızda birkaç saat bekletip yıkayın.

Kuru Saçlar için Maske Tarifi

  • Tam yağlı süt ile 1 çorba kaşığı balı karıştırın.
  • Saçlarınıza uygulayıp 15-20 dakika bu şekilde bekletin.
  • Ardından şampuanlayıp durulayın.
Saçları Parlatan Maske
Havuz ve deniz sonrası saç bakımı için doğal bir çözüm daha! İhtiyacınız olan malzemeler şöyle:
  • Sandal ağacı yağı (Birkaç damla yeterli.)
  • Bal (Bir çorba kaşığı)
  • 1 portakalın suyu
  • Hepsini karıştırıp saçlarınıza sürün. Yarım saat beklettikten sonra yıkayın, hepsi bu!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum