Reklam
Reklam
Reklam

Davutoğlu'ndan bomba sözler: Seçilecek Cumhurbaşkanı bunu yaparsa kriz çıkar!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Altılı masanın Cumhurbaşkanı adayının kazanması halinde Meclis desteği olacağını belirten Davutoğlu, "Cumhurbaşkanı tek başına hareket ederse açıkça söyleyeyim bir kriz çıkar ve o Meclis desteğini kaybeder. Ülke yeni bir seçime gitmek zorunda kalır." ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'ndan bomba sözler: Seçilecek Cumhurbaşkanı bunu yaparsa kriz çıkar!
12 Ocak 2023 - 11:01
Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu Habertürk TV'de Mehmet Akif Ersoy'un konuğu oldu. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Davutoğlu altılı masayla ilgili merak edilenlere de değindi. Altılı masanın kendi içinde bir anlaşmazlık olmadığını ifade eden Davutoğlu kendi adaylarının seçilmesi halinde vesayet olmayacağını vurguladı. Davutoğlu'nun, "Seçilecek cumhurbaşkanı kendi başına hareket ederse kriz çıkar" sözleri ise dikkat çekti.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

(İmza yetkisi) Anayasal olarak uygundur. Kastettiğimiz şey; geçiş süreci içinde toplumu bu tek aklın, tek adamın yönettiği zihniyetten, yanlışlar manzumesinden alıp, kurumsal hakkın, katılımcılığın, dayanışmanın olduğu, yetki ve sorumluluk dengelerinin paylaşıldığı sisteme geçmek istiyoruz.

6'lı Masa'da bu konuda herhangi bir ihtilaf sözkonusu değildir. Geçiş sürecinde ortak, kurumsal hakkı, danışma, dayanışma, istişareyi harekete geçireceğiz. Bu metinle önemli bir eşik aşıldı.

Hep şunu söyledik; birlikte yöneteceğiz dedik. Bu bir ilkesel pozisyon. Bu kadar tecrübeden sonra bizi anayasal zorluğa düşürecek metne imza atmayız. Asla vesayet altında çalışacak bir Cumhurbaşkanını işbaşına getirmeyiz.

6'lı masa üyeleri seçimden sonra oturup konuşuacağız. Her parti bir Cumhurbaşkanı yardımcılığı ve bir bakanlık alacak en az. Ama oyu yüksek olanlar ona göre bakanlık alacak.

"KRİZ Mİ OLDU? OTURUP KONUŞUP ÇÖZERİZ"

Cumhurbaşkanımız seçildiğinde, oturacak. Kendim vesayete karşı hayat boyu mücadele ettim. Bütün makamları terk ettim. Bizim burada uzlaşıyla oluşturduğumuz bir metni kabul eden Cumhurbaşkanı adayı birlikte yönetme konusunda irade beyan eden Cumhurbaşkanının seçilirken de birlikte mücadele edeceğiz.

Bu tabii ki ilkesel. Şu gününkü Cumhurbaşkanı Meclis'te mutlak çoğunluğa sahip olduğu için Meclis önemsiz gibi gözüküyor. Halbuki Cumhurbaşkanı'nın kararını döndürme hakkı var Meclis'in. Ortak aklı işleteceğiz.

Kriz mi oldu, oturup, konuşup, çözeceğiz. 2 hafta önce sayın Kılıçdaroğlu, sayın Akşener'in görüşmesinde kriz görüntüsü var deyip herkes yemeğin sonunu beklerken ikisini de tanıyan arkadaşları olarak 'Hiç merak etmeyin kriz çıkmayacak' demiştim.

"TEK BAŞINA HAREKET EDERSE MECLİS DESTEĞİNİ KAYBEDER"

Şu anda 6 siyasi lider makul şekilde devam edecek. Hiç merak etmeyin, anayasal sorun çıkmayacak. Çok güçlü bir yol haritası açıklanacak, ortak politikalar metni açıklanacak. İl il formül üreteceğiz. O Meclis'te Cumhurbaşkanının bir çoğunluğu olacak. Tek başına hareket ederse açıkça söyleyeyim bir kriz çıkar. Ve o Meclis desteğini kaybeder. Ülke yeni bir seçime gitmek zorunda kalır.

Süreç başlayınca '6 benzemezden bir şey olmaz' dendi. Bu elele tutuşmuş insanların nehirden karşıya geçmeye benzer. Biz şimdi nehrin yarısını geçtik. Bundan sonra aynı teknedeyiz. 6'mız birden kazanacağız ya da 6'mız birden kaybedeceğiz. Geçiş sürecinde kim genel mutabakata aykırı davranmışsa halkın önünde o krizin hesabını verir. Bunun müeyyidesi sandıkta olur. Sayın Ecevit, sayın Sezer'le bir kriz yaşadı. Bedelini sandıkta ödedi.

AK PARTİ'DEN YANIT: HAYAL ETTİKLERİ TÜRKİYE'YE BAKAR MISINIZ?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nun, "Her parti bir Cumhurbaşkanı yardımcılığı ve bir bakanlık alacak en az. Ama oyu yüksek olanlar ona göre bakanlık alacak." sözlerine tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Dağ, "Hayal ettikleri Türkiye’ye bakar mısınız? Bu sözler, 6’lı masanın, 6’lı dar zihniyetin bu ülkeye katacağı hiçbir katma değerinin olmadığının kanıtıdır, itirafıdır." ifadelerini kullandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum