Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Karadeniz gazı müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz Doğal Gazı Devreye Alma Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Karadeniz doğal gazımızın ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu projenin; sismik aramasından sondajına, kuyularının açılmasından borularının döşenmesine, kara tesislerinin inşasından gazın sisteme verilmesine kadar tüm aşamalarında görev alanlara, önceki dönem Enerji Bakanı Berat beye, daha sonra Fatih beye, TPAO Yönetim Kurulu başkan ve ekibine şahsım ve milletim adına çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Karadeniz gazı müjdesi
20 Nisan 2023 - 22:35
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filyos Türkiye Petrolleri Limanı’nda düzenlenen Karadeniz Doğal Gazı Devreye Alma Töreni’ne katılarak bir konuşma yaptı.
Konuşmasının başında vatandaşların Ramazan Bayramı’nı tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, keşiften sadece 32 ay sonra Karadeniz gazının devreye alınma töreniyle, bu uzun ve meşakkatli yolculuğun en mutlu anına geldiklerini ifade etti.

“ÜLKEMİZİN YILLIK İHTİYACININ YAKLAŞIK YÜZDE 30’UNU BURADAN KARŞILAYABİLECEĞİZ”

Sakarya sahasından, ilk etapta günde 10 milyon metreküp, açılacak yeni kuyularla birlikte ilerleyen süreçte günde 40 milyon metreküp gaz çıkartılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tam kapasiteye çıktığımızda ülkemizin yıllık ihtiyacının yaklaşık yüzde 30’unu buradan karşılayabileceğiz. Bu proje sayesinde, sadece ülkemizin doğal gazdaki dışa bağımlılığını önemli ölçüde azaltmakla kalmıyor, aynı zamanda Filyos ve Zonguldak bölgesini önemli bir enerji, teknoloji, lojistik üssü hâline getiriyoruz” dedi.
Karadeniz Doğal Gazı Devreye Alma Töreniyle, bugün 85 milyonu sevindirdiklerini, millete büyük bir gurur yaşattıklarını; fakat bazılarını da üzdüklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siyasi ikballerini insanımızın sıkıntılarına bağlayanları üzüyoruz. Türkiye’nin başarılardan rahatsız olanları üzüyoruz. Ülkemizin kalkınmasını, güçlenmesini isteyemeyenleri üzüyoruz. Kandil’deki eli kanlı terör baronlarını, Pensilvanya’daki hainleri üzüyoruz. Senelerce bizi enerji yarışının dışında tutan emperyalistleri üzüyoruz. ‘Her seçim öncesinde gaz buluyorlar’ iftirası atan karakter fukaralarını üzüyoruz. Ortada ‘gaz-maz yok’ diye dolanan kifayetsiz muhterisleri üzüyoruz. Milletimizin sevinci, gururu, heyecanı ve zaferleri karşısında kabus gören Mankurtları üzüyoruz. Tabii bir de daha ilk günden itibaren bize ‘yapamazsınız’ diyen, hayırlı her işe çamur atan Bay Bay Kemal ve masa arkadaşlarını üzüyoruz” şeklinde konuştu.

“KARADENİZ DOĞAL GAZIMIZIN ÜLKEMİZE, MİLLETİMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”

Bundan sonra yeni açılışlar, yeni eserler, devreye aldıkları yeni projelerle bu ‘kaybedenler kulübünü’ üzmeyi sürdüreceklerini de söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları kaydetti: “Ama bunlara en büyük hayal kırıklığını, sandıkta vuracağı tokatla 14 Mayıs’ta milletimizin tattıracağına inanıyorum. Karadeniz doğal gazımızın ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu projenin; sismik aramasından sondajına, kuyularının açılmasından borularının döşenmesine, kara tesislerinin inşasından gazın sisteme verilmesine kadar tüm aşamalarında görev alanlara, önceki dönem Enerji Bakanı Berat beye, daha sonra Fatih beye, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Yönetim Kurulu başkan ve ekibine şahsım ve milletim adına çok çok teşekkür ediyorum.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum