CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Aytuğ Atıcı kimdir?

Kongre heyecanı başlayan Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) genel başkanlık için sürpriz bir aday çıktı. Genel başkanlığa adaylığını açıklayan Aytuğ Atıcı kimdir, nereli, kaç yaşında?

CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Aytuğ Atıcı kimdir?
26 Şubat 2020 - 15:23
Kongre süreci başlayan CHP’de illerde yapılan kongreler devam ediyor. Bazı kongreler tamamlanırken genel başkanlık için yapılacak kongrede kimlerin aday olacağı merak konusu oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sürpriz bir rakip çıktı. CHP genel başkanlığına adaylığını açıklayan Aytuğ Atıcı’nın kim olduğu merak ediliyor. Aytuğ Atıcı kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte yanıtı…
AYTUĞ ATICI KİMDİR?
Aytuğ Atıcı,23 Kasım 1964'te Adana'da doğdu. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu.
Mersin Üniversitesi'nde Başhekimlik, Dekan Yardımcılığı, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ve İlk Yardım Araştırma ve Uygulama Merkezi Kurucu müdürlükleri, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı, Neonatoloji Bilim Dalı Kurucu Başkanlığı görevlerini yürüttü. Mersin Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu Üyeliği, Gebe Eğitim Merkezi Kuruculuğu, Sağlık Bakanlığı Danışma Kurulu üyelikleri ile 2 dönem Mersin Tabip Odası Başkanlığı yaptı.
24. Dönemde Mersin Milletvekili seçildi. Dışişleri; Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler komisyonlarında görev aldı. Ayrıca Sağlık Çalışanlarına Yönelik Artan Şiddeti Araştırma Komisyonu, Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu ve Parlamentolararası Birlik Türk Grubu Üyesi oldu. Nükleer Savaşa Karşı Uluslararası Doktorlar (IPPNW) ve Nükleer Silahsızlanma İçin Parlamenterler Birliği (PNND) Konsey Üyesidir.
Aytuğ Atıcı,çok iyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Arapça bilmekte olup, evli ve 2 çocuk babasıdır.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum