Çeyrek altın 2 bin lirayı görebilir

Yeni hafta başlangıcında altın fiyatlarını değerlendiren Sarraf İhsan Gülderdi, yatırım tavsiyesi olmadan has altının bin 200 liraya kadar çıkabileceği, çeyrek altının da 2 bin lirayı görebileceği tahmininde bulundu. 

Çeyrek altın 2 bin lirayı görebilir
14 Kasım 2022 - 22:23
Geçen haftayı yukarı yönlü hareketli geçiren altı piyasası, yeni haftada da dalgalı bir seyir izlemesi bekleniyor. Altın fiyatlarını değerlendiren Sarraf İhsan Gülderdi, dolar ve euroda yaşanan hareketlilik karşısında euronun dolar karşısında güçlendiğini, ONS fiyatlarının yukarı yönlü hareketiyle de çeyrek altının 2 bin lirayı görebileceğini düşündüğünü söyledi.



Sarraf İhsan Gülderdi, yeni haftayı şu sözlerle değerlendirdi:

“Son bir aydır altın fiyatlarının yukarı yönlü hareket edeceği konusunda görüşlerimizi bildirmiştik. Özellikle altın TL cinsinden bin liranın altında, her fiyattan altının alınabileceğini söylemiştik. Şu anda da yüzde 5’lik artışla bin 50 lirayı geçtiğini görüyoruz. ONS fiyatının bin 620 dolardan bin 720 dolar arasında sıkıştığını bin 720 dolar direncini aşar ise bin 800 dolara kadar çıkabileceğini belirtmiştik. Nitekim de öyle oldu. Dolar, Euro paritesinde ise dolardan altına geçişler oldu. Bu da Euro’yu dolar karşısında biraz daha güçlü kıldı. Geçen haftalarda 0.97 olan dolar Euro paritesi şu anda 1.03’e kadar yükseldi. Yatırım tavsiyesi olmadan ONS fiyatlarının yukarı devam etmesi ile birlikte has altının bin 200 liraya kadar çıkabileceği, çeyrek altının da 2 bin lirayı görebileceğini tahmin edebiliyoruz.”

Güncel altın ve döviz fiyatları ise şu şekilde;
Çeyrek altın: 1740 TL
22 ayar altın: 1025 TL
24 ayar has altın: 1055 TL
Dolar: 18,65 TL
Euro: 19,25 TL
ONS: 1760 Dolar.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum