Cep telefon IP değiştirme programsız nasıl yapılır (Android, IOS)

Cep telefonları artık hayatımızın olmazsa olmazlarından biridir. Teknoloji geliştikçe ve var oldukça, bu cihazlar da hayatımızdaki varlığını sürdürmeye devam edecek. Bu içerikteki konumuz, merakla araştırılan cep telefonlarında IOS ve Android’lerde IP adresi nasıl değiştirilir? Huawei, Samsung, iPhone, Oppo, Xiaomi, Apple ip adresi değiştirme programsız nasıl yapılır?

Cep telefon IP değiştirme programsız nasıl yapılır (Android, IOS)
28 Mayıs 2022 - 11:26
Cep telefonları teknolojinin gelişmesi ile birlikte, hayatımızda geniş yer tutan cihazlardır. Çevrenizde, eşinizde, dostunuzda neredeyse telefonla yatan ve bir an olsun elinden düşürmeye insanlar bile vardır. Belki de bahsettiğimiz kişi sizsinizdir. Gelişen teknoloji, çıkan her yeni uygulama ya da oyunla birlikte, telefonlarla daha fazla hem hal olduğumuz da bir gerçektir.

Durum böyle olunca cep telefonlarına da hakimiyetimizin iyi olması gerekir. Çünkü bazen, yapmak istediğimiz ancak yapamadığımız, daha doğrusu yapmayı bilmediğimiz durumlarla karşılaşabiliriz. Bu durumlardan biri de şüphesiz, telefonlarda IP adresi değiştirme durumudur.

Bazı insanlar, zaman zaman kullandıkları telefonlara üçüncü şahıslar tarafından erişim olabileceğinden endişe eder. Kredi kartları ve banka kartlarının güvenliği, kişisel bilgilerin gizliliği gibi konularda endişe hisseden cep telefonu kullanıcıları, böyle durumlarda telefonlarının IP adreslerini değiştirmek ister. Peki, telefonlarda IP adresi nasıl değiştirilir? Gelin birlikte inceleyelim.

ANDROID TELEFONLARDA IP ADRESİ DEĞİŞTİRME

Telefonlarınızda IP adresini öğrenmek çok basit. Arama motorunuza “Benim IP Adresim Nedir?” yazdığınızda buna ulaşabilirsiniz.

Değiştirmek içinse telefonunuzun “Ayarlar” kısmına gidip “Ağ ve İnternet” > “Wi-Fi” kısmına gelin.

IP adresini değiştirmek istediğiniz, bağlı olduğunuz ağa basılı tutup “Unut” seçeneğini kullanın.

Sonrasında “Kullanılabilir Wi-Fi Ağları” listesini bulup “Gelişmiş Seçenekler” > “DHCP” seçeneğini tıklayın.

Buradan “statik” kısmını seçin ve IP adresi alanlarını doldurun.

Wi-Fi’ye tekrar bağlanın.

IPHONE (IOS) TELEFONLARDA IP ADRESİ DEĞİŞTİRME
IOS işletim sistemli iPhone cihazınızda IP adresini değiştirmek için öncelikle “Ayarlar” uygulamasına girin, Wi-Fi’yi seçin.

Sonrasında bağlı olduğunuz ve adresini değiştirmek istediğiniz ağın yanındaki “i” simgesini gördüğünüzde ona dokunun ve “IP yapılandır” seçeneğini seçin.

Karşınıza çıkan menüde “Manuel” kısmını seçin ve istediğiniz IP adresini girin.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum