Reklam
Reklam
Reklam

Çekirge istilası nedir, nerede? Çekirge istilası Türkiye'ye gelir mi?

Sosyal medyaya düşen görüntülerde 400 milyar çekirgenin girdiği ülkelere kıtlık götürdüğü iddia ediliyor. Sosyal medyanın gündemine oturan çekirge istilası nerede, Türkiye’ye gelir mi? İşte detaylar…

Çekirge istilası nedir, nerede? Çekirge istilası Türkiye'ye gelir mi?
12 Mart 2020 - 14:18
Afrika ve Orta Asya’da başlayan çekirge istilasının görüntüleri sosyal medyanın gündemine oturdu. 400 milyar çekirge olduğu iddiasının üzerine, çekirgelerin gittikleri ülkelere kıtlığa da neden olduğun konuşuluyor. Bir başka iddia ise çekirgelerin sınır komşularımız olan İran ve Irak’a kadar geldiği. Gelen bu iddiaların üzerine de Türkiye’de çekirge istilasının yaşanıp yaşanmayacağı merak konusu oldu. Çekirge istilası nerede, çekirgeler Türkiye’ye gelir mi gibi sorular internette sıkça araştırılmaya başladı.
ÇEKİRGE İSTİLASI NEREDE? ÇEKİRGE İSTİLASI NEDİR?
Şubat ayında, Etiyopya, Somali, Yemen, Umman ve Hindistan gibi komşu ülkelerden geldiği belirtilen çekirgeler için Suudi Arabistan’da çıkmış, Çevre ve Su Bakanlığı yetkililerince uyarılar yapılarak, Çekirgelerin genellikle zararsız oldukları, ancak kırmızı renkte olanlarına dikkat edilmesi gerektiği belirtildi. Ayrıca, düzenli ilaçlamaların yapılacağı da bildirildi.
Çekirge istilasının yaşandığı bölgeler de Afrika'nın doğusu; Somali ve Kenya, Arap yarımadasının doğusu ve İran'ın güneyi yani Körfez olarak bilinen yerler olarak gösteriliyor.
Yayınlanan görüntülerin İran ve Irak’tan geldiği iddia edilse de bu konuda yapılan bir açıklama yok.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum