Çaykur Rizespor - Galatasaray canlı maç yayını bilgileri

Süper Lig'de heyecan 10. hafta mücadeleleri ile devam ediyor. Galatasaray bu hafta Çaykur Rizespor deplasmanına konuk oluyor. Mücadeleyi canlı izlemek isteyenler araştırmalara başladı. Çaykur Rizespor Galatasaray hangi kanalda?

Çaykur Rizespor - Galatasaray canlı maç yayını bilgileri
28 Ekim 2023 - 17:47
Hafta içinde Şampiyonlar Ligi'nde başarılı bir performans sergilese de galibiyet elde edemeyen Galatasaray, lige geri dönüş yapmaya hazırlanıyor. Okan Buruk'un teknik direktörlüğünde olan Cim Bom, 10. haftada Çaykur Rizespor deplasmanına konuk olacak.

Şu an lider Fenerbahçe'nin 2 puan gerisinde bulunan Sarı-Kırmızılılar, Rize deplasmanından 3 puanla ayrılarak galibiyet serilerini 9 maça taşımaya çalışacak ve liderlik koltuğuna oturmayı hedefleyecek. İç sahada henüz mağlup olmayan İlhan Palut'un yönetimindeki Çaykur Rizespor ise güçlü rakiplerini eli boş göndermeyi düşünüyor. Atmacalar, lige 14 puanla 9. sıradan giriş yapmış durumda.

Çaykur Rizespor-Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Bu akşam Çaykur Didi Stadyumu'nda saat 19.00'da başlayacak olan Çaykur Rizespor-Galatasaray maçı beIN Sports 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak. 

Çaykur Rizespor-Galatasaray muhtemel 11'ler:

Çaykur Rizespor: Gökhan, Taha, Mocsi, Emirhan, İbrahim, Shelvey, Gustavo, Varesanovic, Olayowin, Benhur, Gaich

Galatasaray: Muslera, Boey, Sanchez, Abdülkerim, Angelino, Torreira, Kerem Demirbay, Kerem Aktürkoğlu, Mertens, Zaha, Icardi (Barış Alper)

Mauro Icardi iğneyle oynayacak

Bayern Münih karşısında büyük bir özveri ile iğneyle oynayan Mauro Icardi, son iki idmana çıkmamasına rağmen takımıyla birlikte Rize'ye gitti. Yıldız futbolcu, topuğundaki sakatlığa rağmen yine sahada olmak istiyor ve bir kez daha iğneyle oynamayı planlıyor.

Bu sezon Galatasaray formasıyla 16 resmi maçta yer alan Icardi, toplamda 15 gol kaydetmiştir. Arjantinli yıldız, bu gollerin 10'unu Süper Lig'de, 3'ünü Şampiyonlar Ligi elemelerinde ve 2'sini Devler Ligi grup aşamasında atmıştır.

Çaykur Rizespor: 7 Galatasaray: 28

Süper Lig'de şimdiye kadar 42 kez karşı karşıya gelen Çaykur Rizespor ile Galatasaray, Sarı-Kırmızılılar'ın 28 galibiyetiyle öne çıkıyor. Yeşil-Mavililer ise rakiplerini 7 kez mağlup etti ve 7 maç berabere sona erdi.

Galatasaray'ın attığı 99 gole karşılık Rize ekibi 44 gol kaydetti. Galatasaray, Süper Lig'de oynadığı son 8 karşılaşmadan 3 puanla ayrılarak galip gelme serisini sürdürüyor. Sarı-Kırmızılılar, bu başarısını Kayserispor beraberliğiyle başlattıktan sonra Trabzonspor, Gaziantep, Samsunspor, Başakşehir, İstanbulspor, MKE Ankaragücü, Antalyaspor ve Beşiktaş'ı mağlup ederek devam ettirdi.

Deplasmanda da başarılı bir performans sergiliyor

Cim Bom, bu sezon Süper Lig'de deplasmanda 5 maça çıktı ve 4 galibiyet ile 1 beraberlik elde ederek 13 puan topladı. Galatasaray, deplasmanda 5 maçta 8 gol atarken, kalesinde sadece 1 gol gördü. Bu performansıyla dış sahada en fazla puan toplayan takım olarak dikkat çekiyor. Aynı zamanda en az gol yiyen takım unvanına da sahipler. Galatasaray, bu sezon oynadığı 9 maçta kalesinde sadece 5 gol görerek, Fenerbahçe ile birlikte en az gol yiyen takım olma başarısını gösterdi. Cim Bom, bu 9 maçın 5'inde kalesini gole kapattı.

Okan Buruk & İlhan Palut'un 4. karşılaşması

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, şimdiye kadar 3 kez karşı karşıya geldi. Bu müsabakalardan Okan Buruk'un ekipleri 2 galibiyet alırken, 1 maç berabere sonuçlandı.

Fernando Muslera ceza sınırında

Sarı-Kırmızılılar'da Rizespor maçı öncesinde sarı kart ceza sınırında olan 1 futbolcu bulunuyor. Kaleci Fernando Muslera, Rize deplasmanında sarı kart görmesi halinde gelecek Kasımpaşa maçında cezalı duruma düşecek.

Çaykur Rizespor - Galatasaray canlı izle