Boğazköprü'de daha önce tahliye edilen ahır yıkıldı 

Kayseri’de daha önceki sarsıntılarda ağır hasar alan ve boşaltılan ahır, son depremde tamamen yıkıldı. Kent genelinde şiddetli şekilde hissedilen depremin, bazı yapılarda da ufak çaplı hasarlara sebep olduğu açıklandı.

Boğazköprü'de daha önce tahliye edilen ahır yıkıldı 
10 Mart 2023 - 10:24
Merkez üssü Kayseri’nin Hacılar ilçesi Karpuzsekisi olan 4,8 şiddetinde deprem korkuttu. Sabaha karşı saat 05.28’de meydana gelen sarsıntı sonrası çok sayıda vatandaş evlerini terk etti. Kentin birçok yerinden şiddetli şekilde hissedilen deprem, bazı binalarda ise duvar çatlaklarına ve sıva dökülmelerine neden oldu. Depremin merkez üssünde de yığma bir evin duvarı devrildi. 

Son deprem, önceki sarsıntılarda hasar alan yapılara da zarar verdi. Kocasinan ilçesine bağlı Boğazköprü Mahallesinde, 1 gün önce tahliye edilen ahır, sarsıntıyla tamamen yıkıldı. 
Yetkililerden yapılan açıklamalara göre, il genelinde can kaybı olmadı. Ufak çaplı hasarlar meydana gelirken, tarama çalışmaları ise devam ediyor. Kayseri ve ilçelerinde artçı sarsıntıların devam edeceği uyarısında bulunan uzmanlar, ancak şiddeti 5,5 üzerinde bir depremin beklenmediğini duyurdular.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum