Bir ramazan pidesi 15 liradan satışa sunuluyor

Pide fiyatlarının geçen seneye göre yüzde 70 oranla zamlandığını ifade eden fırıncı İlhami Başar;  “Geçen sene çifte yumurtalılar 15 liraydı, sade de 10 liraydı. Ama unlara ve yağa gelen fiyat, oduna gelen fiyat işçiye ödene fiyatı kıyaslarsak kurtarım şekli bu şekilde oluyor. Una gelen zam geçen seçen seneye oranla 2 katı fazla,  fiyatlar ise unun kalitesine göre 800-850 lira arası olmak üzere değişiyor. Yani şu anda ramazan pide fiyatları yüzde 70 gibi bir oranda zamlandı” dedi.

Bir ramazan pidesi 15 liradan satışa sunuluyor
15 Mart 2024 - 14:55
KAYSERİ(1HA)— Ramazan ayının gelmesiyle beraber iftar sofralarının olmazsa olmazı pidenin kaç liradan satılacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Fırınlarda artan maliyetlerden dolayı pide fiyatlarının bir önceki Ramazan’a göre yüzde 70 oranında bir artış gösterdiği görülerek bir sade Ramazan pidesi 15 liradan satışa sunuluyor.

Pide fiyatlarının geçen seneye göre yüzde 70 oranla zamlandığını ifade eden fırıncı İlhami Başar; “Ramazan pidelerinin fiyatları bu sene sadelerin çifti 15, yumurtalıların 20 lira, susamlı yumurtalı 25 lira, 50 lira ve 150 lira olmak üzere iki çeşit tahinli pidemiz var. Ramazan pidesinin gramajı pişmiş çifte olarak 320-340 arası oluyor. Geçen sene çifte yumurtalılar 15 liraydı, sade de 10 liraydı. Ama unlara ve yağa gelen fiyat, oduna gelen fiyat işçiye ödene fiyatı kıyaslarsak kurtarım şekli bu şekilde oluyor. Una gelen zam geçen seçen seneye oranla 2 katı fazla,  fiyatlar ise unun kalitesine göre 800-850 lira arası olmak üzere değişiyor. Yani şu anda ramazan pide fiyatları yüzde 70 gibi bir oranda zamlandı, 15 lirayken 25 lira oldu. Vatandaşların sahurdan çok iftarda talepleri oluyor. İnsanların alım gücü zayıflaması sonucu düşüş oluştu. Biliyorsunuz ki Türkiye dünyada bir ekonomik kriz var, o nedenle de insanlarımız ayağını yorganına göre uzatmaya çalışıyor. Bu sebeple geçen seneye oranla biraz düşüş oluştu diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum