Berat Kandili ne zaman, hangi gün, önemi nedir, Berat ne demek, Berat Kandili mesajları

İslam dünyası Berat Kandili’ne erişmenin mutluluğunu yaşıyor. 2020 Berat Kandili ne zaman, Berat ne demek, Berat Kandili’nin önemi nedir? Berat Kandili mesajları…

Berat Kandili ne zaman, hangi gün, önemi nedir, Berat ne demek, Berat Kandili mesajları
06 Nisan 2020 - 12:06
3 ayların içerisinde bulunduğumuz şu günlerde kandiller de ayrı bir önem taşıyor. Üç ayların içerisinde bulunan kandillerden Berat Kandili’ne de az bir zaman kala, Müslümanlar Berat Kandili’nin ne zaman hangi gün olduğunu merak ediyor. Berat Kandili’nin ne zaman olduğunu merak edenler internette araştırmalara başladı. Berat Kandili hangi gün, Berat Kandili’nin önemi nedir, Berat Kandili mesajları…
Mübarek üç aylardan Ramazan ayına yaklaştığımız bu günlerde yılın ikinci kandili olan Berat Kandili için az bir süre kaldı. Dini günler takvimine göre bu yıl 7 Nisan’a denk gelen Berat Kandili için milyonlarca Müslüman hayırlı kandiller dileyerek birbirlerine mesajlar iletecek. Sizler de Berat Kandili mesajları göndermek için haberimizde derlediğimiz resimli ve anlamlı kandil mesajlarını seçebilir ve büyüklerinizle paylaşabilirsiniz. İşte 2020 Berat Kandili mesajları…
BERAT KANDİLİ MESAJLARI
Konsun yine pervazlara güvercinler, hu hulara karışsın aminler, mübarek akşamdır, gelin ey Fatihalar, Yasinler…. İyi kandiller
– Mübarek aylara selam olsun.. Selam olsun ey Berat Kandili…
– Affımıza vesile olması dileklerimle Berat kandilinizi tebrik ederim.
– Allah'ın adıyla başladığınız her işinizde başarılar dilerim. Berat kandiliniz mübarek olsun.
– Allah'ın aşkıyla yan bu gece, Mevlana gibi dön bu gece, secdeye varıp huzura erince, şu fakiride an bu gece. Hayırlı kandiller.
– Allah'ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Berat Kandiliniz kutlu olsun..
– Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle Berat kandilinizi kutlarım.
– Bakiler sevgiler adına nice dilekler vardır. Ölümü bile ayırır saymayan gönüller vardır. Mesafeler araya set çekmişse ne çıkar, dualarda birleşen gönüller vardır. Hayırlı kandiller..
– Biçarelere, dul ve aceze hatunlara bakmak için çalışıp, çabalayan kimsenin; gece sabaha kadar namaz kılan, her gün oruç tutan, meydan-ı gazada cihad eden gibi Allah yanında rütbesi vardır.
– Bin damla serpilsin yüreğine, bin tatlı mutluluk dolsun günlerine, binbir hayalin gerçekleri bulsun, her türlü duaların kabul olsun, Berat kandilin mübarek olsun…
– Bir kandil gülü savur sevdiklerine, size onlardan gülücükler getirsin öyle içten öyle samimi ol ki göz yaşlarını bile tebessüme çevirsin. Berat Kandiliniz mübarek olsun.
Tüm dualarınızın kabul olması dileğiyle.. Hayırlı kandiller..
– Tüm Müslüman dünyasının Mübarek Berat Kandilini tebrik ederiz.
– Ümit ederiz ki bu mübarek gece, zor günler geçirdiğimiz; fakat gelecek adına umutla dolu olduğumuz şu dönemlerde yeniden bir uyanışa vesile olur. Berat Kandiliniz mübarek olsun..
– Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarınızın Rabbin yüce katına iletilmesine vesile olan kandiliniz mübarek olsun.
– Bu günlerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretimize, sıcaklığı yuvamıza dolsun. Berat Kandiliniz mübarek olsun..
– Bu güzel gecelerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretinize, sıcaklığı yuvanıza dolsun. Berat Kandiliniz mübarek olsun.
– Bugün ellerini semaya gönlünü Mevla'ya aç. Bugün günahlardan olabildiğince kaç. Bugün en gizli incilerini onun için saç. Berat Kandilin mübarek olsun.
BERAT KANDİLİ ÖNEMİ
Berat gecesi için eserlerde “leyle-i nısf-ı şa'bân/şâbanın ortasındaki gece”, “mübarek gece”, “rahmet gecesi”, “sâk (belge) gecesi” ve “Taksim ve Takdir Gecesi” mânâlarına gelen tamlamalar kullanılmaktadır. Bu geceye ait “mübarek, sâk, rahmet ve takdir” şeklindeki dört kelime, aslında gecenin dört temel vasfını da teşkil etmektedir.
Peygamber Efendimiz (sallallâhu aleyhi ve sellem), Şaban ayının yarılandığı bu gecede Allah'a bol bol ibadet edilmesini, günahların affı, maddi ve manevi ihtiyaçların giderilmesi için dua edilmesini, gündüzünde ise oruç tutulmasını tavsiye etmiş ve o gece güneş batınca Allah Teâlâ'nın dünyaya rahmetiyle tecellî edeceğini bizlere şöyle müjdelemiştir: “Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde (on beşinci günde) oruç tutun. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teâlâ dünyaya en yakın göğe inerek (rahmet nazarı ile bakarak) fecir oluncaya kadar, ‘Benden mağfiret, bağışlanma dileyen yok mu, onu bağışlayayım! Benden rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim! Belâya dûçar olan yok mu, ona afiyet vereyim! Şöyle olan yok mu? Böyle olan yok mu?' buyurur.”
BERAT NE DEMEK?
Bil hassa İslam dini açısından ise bu isim kurtuluşa ermiş, geçmişine tabiri caizse bir çizgi çekilmiş, günahlarından kurtulmuş, affedilmiş gibi manalara gelmektedir.
Berat Kandili’ne bu ismin verilmesinin nedeni ise Mevlamızın bu geceyi ihya eden Müslümanları af etmesi, günahlarından kurtuluşa erdirmesidir. Bu nedenle Müslümanlar bu gecede Rablerinden Berat almayı başka bir değişle kurtuluş belgesi almayı ummaktadırlar.
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum