Ben Bu Cihana Sığmazam oyuncuları tam liste!

ATV ekranlarında yeni yayın döneminde izleyicilerin karşısına çıkan Ben Bu Cihana Sığmazam adlı dizinin tam kadro oyuncu listesini haberimizde bulabilirsiniz. Ben Bu Cihana Sığmazam Cezayir, Leyla, Firuze, Gülendam, Kurban Baba, Dumrul, Atakan, Ethem kimdir, gerçek adı nedir, hangi dizi ve filmlerde rol aldı, boyu yaşı burcu sevgilisi eşi kimdir? İşte tüm detaylar…

Ben Bu Cihana Sığmazam oyuncuları tam liste!
02 Eylül 2022 - 23:37
Usta Oyuncu Oktay Kaynarca’nın başrolünde yer aldığı Ben Bu Cihana Sığmazam adlı dizi, yeni yayın döneminde ATV ekranlarında izleyicilerin karşısına çıkıyor. Son olarak Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz adlı yapımda Hızır Çakırbeyli karakterine hayat veren Kaynarca’nın bu yapımı büyük bir merakla bekleniyordu.

İzleyicilerin heyecanla beklediği Ben Bu Cihana Sığmazam adlı dizinin izleyicilerin karşısına çıkması ile birlikte dizide yer alan oyuncular da dizi severler tarafından merakla araştırılmaya başladı. Ben Bu Cihana Sığmazam adlı dizinin oyuncu kadrosunu tam liste olarak haberimizde bulabilirsiniz.

BEN BU CİHANA SIĞMAZAM OYUNCULARI KİMDİR?

Cezayir – Oktay Kaynarca
Türkiye’de en sevilen oyuncuların başında gelen Oktay Kaynarca, 1965 tarihinde Malatya'da dünyaya geldi. Kaynarca’nın babası Malatyalı, annesi ise Elazığlıdır. Annesi ve babası Almanya'da çalıştığı için İstanbul'un Üsküdar ilçesinde yaşayan anneannesinin yanında büyüdü. Üsküdar Lisesi'nde başladığı ortaöğrenimini Hopa Lisesi'nde tamamladı. Fiat fabrikasında elektrikçi olarak çalıştı.

Bu sırada konservatuvar sınavlarına hazırlandı ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'na girerek Tiyatro Ana Bilim Dalı'nda oyunculuk eğitimi aldı. 1991 yılında mezun oldu. Kurtlar Vadisi dizisinde canlandırdığı Süleyman Çakır karakteri ile kariyer basamaklarının zirvesine tırmandı. Daha sonra ATV ekranlarında yayınlanan ve yakın zamanda ekranlara veda eden Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz adlı dizide Hızır Çakırbeyli dizisi ile adından söz ettirmeye devam etti.

Leyla – Ebru Özkan

Ben Bu Cihana Sığmazam dizisinin Leyla’sı Ebru Özkan Saban, 18 Kasım 1978 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. İlkokul eğitimini Ankara'da, ortaokul ve lise öğrenimini Nevşehir'de tamamladı.

Lise öğrenimi sonrası İstanbul'a yerleşti. Üniversite eğitimine burslu bir öğrenci olarak Bilkent Üniversitesinde başladı, daha sonra Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde devam etti ve buradan mezun oldu.

Tiyatro eğitimine ilkokul düzeyinde başlamış, ilk olarak Millî Piyango isimli bir oyun yazdı. Üniversite eğitimine devam ederken Gözyaşı Çetesi adlı dizide oyunculuğa başladı. Ayrıca modellik mesleğini icra ettiği bilinmektedir. 2016 yılında Ertan Saban ile evlenmiş ve 2018 yılında Biricik Saban adında bir kız çocukları olmuştur.

Firuze – Pelin Akil

FOX TV ekranlarında yayınlanan ve geniş kitlelerce takip edilen Arka Sıradakiler adlı diziyle oyunculuğa adım atan Pelin Akil, 17 Nisan 1986 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Koç burcu olan Pelin Akil'in annesi Makedon, babası Boşnak asıllıdır.

İstanbul Üniversitesi'nde Müzikal Tiyatro, Anadolu Üniversitesi'nde ise Halkla İlişkiler bölümünde eğitim gördü. Orta derecede İngilizce ve İtalyanca konulabiliyor. Dans etmeyi seven Pelin Akil, orta düzeyde piyano çalabiliyor. Ayrıca şan eğitimi de mevcut.

Gülendam – Işıl Yücesoy

Türk televizyonlarında yayınlanan dizilerin yanı sıra birçok filmde de rol alan başarılı oyuncu Işıl Yücesoy, 2 Ekim 1945 tarihinde Kırklareli'nde doğdu. Babası müzik öğretmeni Selahattin Yücesoy, dedesi bestekâr Asım Bey ve halası Türk tiyatrosunun ünlü oyuncularından Muazzez Kurdoğlu’dur.

İlk müzik çalışmalarına babasının yönlendirmesiyle küçük yaşlarda piyano çalmayı öğrenerek başladı. İstanbul’da devam ettiği ortaokul öğrenimi boyunca altı yıl süreyle okulun voleybol takımının kaptanlığını yaptı. Liseyi bitirdiğinde Rasimpaşa Spor Kulübüne transfer edildi, ancak sanat daha ağır basınca profesyonel spordan vazgeçmek zorunda kaldı.

Kurban Baba – Ali Seçkiner Alıcı

Usta oyunculardan Ali Seçkiner Alıcı, 3 Temmuz 1965 Kars ilinde doğdu. Üniversiteyi Gazi Üniversitesi Müzik Eğitimi Bölümü'nde bitiren Ali Seçkiner mezun olduktan sonra 1989 yılına kadar müzik öğretmenliği yapmıştır.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi ile Halk Evleri Sanat Atölyelerinde ses eğitmenliği de yapmış olan Ali Seçkiner 2000 yılında Erkoç Torun ve Nedim Yıldız'ın birlikte kurdukları Üç Anadolu adlı toplulukta da yer almıştır. Halen 1988 yılında kurulan Devlet Çoksesli Korosunda korist-sanatçı olarak görev yapmaktadır.

Dumrul – Hakan Karahan

Birçok başarılı yapımda imzası bulunan Hakan Karahan, 1960 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Yazar, şair, şarkı sözü yazarı, senarist, oyuncu ve film yapımcısıdır ve yapmış olduğu bazı çalışmalarında gerçek ismi yerine Sinan ismini kullanmaktadır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum