Bayram lezzetlerinden Türk kahvesi ve kuruyemişe ilgi yoğun

Kurban Bayramı’nda misafirleri ağırlamak ve akşam dinlenmesinde tüketmek için kuruyemiş ve Türk kahvesine ilgi gösteriliyor. Sucuk içi yaparken de özel baharat bulunduğunu söyleyen Çerez 38 işletmecisi Mehmet Akbaş, “Kuruyemişte ağırlık olarak baklava için ceviz içi satılmaktadır. Geleneksel bir kültür olduğu için Türk kahvesi daha çok tercih ediliyor. Sucuk içi baharatın içerisinde kimyon, karabiber, yenibahar, tuz, toz biber bulunuyor. Sucuk içi paketi ise 10 kilogram sucuk içi için yeterli oluyor” dedi.

Bayram lezzetlerinden Türk kahvesi ve kuruyemişe ilgi yoğun
26 Haziran 2023 - 17:18
Kurban Bayramı’na sayılı gün kaldı. Böylelikle vatandaşlar akşam oturması veya misafirlerine ikram etmek üzere kuruyemiş ve Türk kahvesi alışverişine başladı. Çerez38 işletmecisi Mehmet Akbaş, baklava için ceviz içinin yoğun olarak satıldığını söyleyerek, “Kuruyemişte ağırlık olarak baklava için ceviz içi satılmaktadır. Karışıklarımız da meyve ağırlıklı olduğu için biraz yavaş satılıyor; fiyatlarımız 150 liradan başlıyor ve 230 liraya kadar çıkıyor. En çok fındık, antep fıstığı, badem ve kaju tüketiliyor. Fındık 175 lira, ceviz içi 160 lira, kaju da 210 liradan satılıyor. Türk kahvesi ise 200 lira ve ilgi kuruyemişe göre daha yoğun. Geleneksel bir kültür olduğu için Türk kahvesi daha çok tercih ediliyor” ifadelerini kullandı.

‘KALİTELİ BAHARAT SUCUK İÇİNİ LEZZETLİ HALE GETİRİR’

Sucuk içi için kaliteli baharat tercih edilmesi gerektiğine değinen Akbaş, “Birçok çeşit baharatımız var. Kurban Bayramı sebebiyle sucuk içi baharatımız daha yoğun satılıyor. Kaliteli baharat almalarını öneriyoruz, ucuz baharatlar tercih etmemelerini rica ediyoruz çünkü ne kadar kaliteli olursa sucuk içi o kadar lezzetli olur. Sucuk içi baharatın içerisinde kimyon, karabiber, yenibahar, tuz, toz biber bulunuyor. Sucuk içi paketi ise 10 kilogram sucuk içi için yeterli oluyor. Bir paket fiyatı ise 500 gram 100 liradır. Sucuk içi baharatında en önemli olan toz biberdir ve fiyatı da bayrama özel 130 lira, karabiber 140 lira, kimyon da 110 liradır. Kayseri halkına şimdiden kazasız belasız hayırlı bayramlar diliyorum” diye konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum