Başkan Çolakbayrakdar: Herkesi sosyal mecralarda dikkatli olmaya davet ediyorum

Türkiye, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde yıkıma sebep olan depremlerle yasa boğuldu. Deprem ardından sosyal medyada sorumsuzca yapılan paylaşımlar olduğunu söyleyen Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Hiçbir bilimsel temeli olmayan, hiçbir resmi kaynağında kabul etmeyeceği dilden bir söylemi paylaşıyorsanız bunlar art niyetli söylemlerdir” dedi.

Başkan Çolakbayrakdar: Herkesi sosyal mecralarda dikkatli olmaya davet ediyorum
09 Şubat 2023 - 20:28
6 Şubat’ta Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Türkiye, enkaza dönen şehirlere aktı. Arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bu zorlu süreçte sosyal mecralarda da birçok bilgi kirliliği yaşanıyor. Depremle alakalı dezenformasyon hakkında konuşan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, sosyal medyadan sorumsuzca yayın yapanlara dikkat çekti. Son 100 yılın en büyük depremlerinden birini yaşandığına vurgu yapan Çolakbayrakdar, “Sosyal medyalarda çok sorumsuzca yapılan paylaşımlar var. Depremin ilk günü birçok insanı evlerine giremeyip sokakta vakit geçirirken onları ziyaret ettiğimiz esnada duyduğumuz şey şu, ‘sosyal medyada paylaşılan bugün şu şu saatler arasında şiddetli bir deprem meydana gelecekmiş’ korkusu insanların sokağa atılmasına sebebiyet verdi. Bilinçsizce yapılan bu paylaşım ve söylemler insanları maalesef huzursuz etmeye başladı” ifadelerini kullandı.

‘GEREKSİZ LAF VE SÖZLERLE ORTAMIN AHENGİNİ VE HUZURUNU BOZMAYACAK ŞEKİLDE BİRBİRİMİZE SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR’

Sosyal medyada resmi olmayan paylaşımların sosyal ve psikolojik noktada insanları rahatsız etmeye başladığını ifade eden Başkan Çolakbayrakdar, “Lütfen yazarken, çizerken, konuşurken bilimsel temeli olan veya resmi kurum ve kaynakların vermiş olduğu bilgiye dayalı olarak bir şeyleri yazıp, çiziyorsanız eyvallah. Hiçbir bilimsel temeli olmayan, hiçbir resmi kaynağında kabul etmeyeceği dilden bir söylemi paylaşıyorsanız bunlar art niyetli söylemlerdir. Eğer ki iyi niyetle dahi yaptığınızı düşünüyorsanız şehrimiz ve ülkemiz için fayda veren şeyler değildir. Bilakis milletimiz, ülkemizi şehrimizi kaosa sokmaya çalışan art niyetli paylaşımlardır. Bu noktada herkesin asgari hassasiyeti göstermesi, birbirimize sahip çıkma açısından sosyal mecralarda dikkatli olunmaya davet ediyorum. Çünkü, birlik ve beraberlik dediğimiz zaman çok ciddi manada hemen bir arada olabiliyoruz. Anında organize olabiliyoruz. Şu anda binlerce insanı yardım TIR’ı yurt içerisinden deprem bölgelerine akıyor. Şehrimizden sanayicilerimiz, Sivil Toplum Kuruluşlarımız, vatandaşımız tarafından gönderilen yardımlar var. Bunlar çok ciddi şeyler. Demek ki biz çok hızlı bir şekilde birbirimize sahip çıkabiliyoruz. Dedikodu, boş şeyler, gereksiz laf ve sözlerle ortamın ahengini ve huzurunu bozmayacak şekilde birbirimize sahip çıkmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum