Başkan Büyükkılıç'tan bayram mesajı 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ramazan Bayramı dolayısıyla başta Kayseri olmak üzere tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik etti. Başkan Büyükkılıç, trafik kurallarına uyulması konusunda hatırlatma yaptı. 

Başkan Büyükkılıç'tan bayram mesajı 
20 Nisan 2023 - 13:58
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, bayramın birlik ve beraberlik anlamına geldiğini dile getirerek, “Cenabı Allah’a şükrediyorum. Ramazan Bayramı’na eriştik. Tabi öncesinde de ramazan ayını idrak edip oruçlarımızı tuttuk, Kadir Gecesi’ni yaşadık onun feyzinden bereketinden inşallah yararlanandan olduk. Bayram birlik, beraberlik, kardeşlik, merhamet, yardımlaşma ve dayanışma demektir. Küçüklerin başını okşamak onları ödüllendirerek sevindirmek, büyüklerimizi ziyaret ederek onların gönlünde yer etmek. Memleketlerimizi ziyaret ederken vefat edenlerimizi de unutmamak gerekiyor. Bayramın anlamı çok büyük ve bayram bizim için çok önemli. Bu bayram çocuklarımızı iki kez sevindireceğiz. 23 Nisan çocuk bayramı aynı zamanda ramazan bayramına denk geliyor. 6 Şubat depremi sonrasında gelişen olayların gölgesinde idrak edeceğimizi de ifade ederek deprem bölgesindeki kardeşlerimizi unutmamayı orada vefat edenlere rahmet dileyerek onlar için dualarımızı ihmal etmemek doğru olur. Hüznü ve sevinci bir arada götürerek inşallah bu bayramı da böylece iştirak etmiş olalım. Kayseri büyükşehir buna bağlı olarak şehir mezarlığımız çok büyük ve Hacılar sınırını neredeyse aşacak hale geldi. Bu anlayış içerisinde mezarlıkların içerisine ihtiyaç duyan kardeşlerimize hizmet etmek amacıyla 12 tane araçla ring seferleri düzenleyerek onları mezarlıklara ulaştıracağız” ifadelerini kullandı.

‘TRAFİK KURALLARINA UYMALARINI, BAYRAMIN RUHU İÇERİSİNDE BİRBİRLERİNE SAYGIDA KUSUR ETMEMELERİNİ BURADAN PAYLAŞIYORUM’

Bayramda trafikte daha dikkatli olunması gerektiğini belirten Başkan Büyükkılıç, “Mümkün olduğu kadar trafik kaosu oluşturmadan, birbirimize saygıda kusur etmeden o niyetle yaptığımız çalışmalar da eziyete dönüştürmeden hem biz önlem almalıyız hem de vatandaşlarımız bu önleme uymalı diye de buradan hatırlatmak istedim. Bayram neticesiyle başka şehirden gelen vatandaşlarımızın daha dikkatli olmalarını ve trafik kurallarına uymalarını, bayramın ruhu içerisinde birbirlerine saygıda kusur etmemelerini buradan paylaşıyorum. Bayram öncesi gözlemlediğim kadarıyla çok şükür çarşılarımızda bir hareketlilik var. Çocuklarımızı sevindirmek ve gelecek ziyaretçilerimize, misafirlerimize alış veriş yapıldığını gözlemliyoruz. Bunlarda bizi keyiflendiriyor, sevindiriyor. Piyasa da bir canlılık oluşuyor. İhtiyaç sahiplerine elbette imkânlarımız ölçüsünde sahiplenmeli, onların elinden tutmalı destek olmalıyız. Toplumda bir huzur ortamı oluşturmalıyız. Şehrimize, ülkemize sahip çıkmalıyız. Değerlerimize sahip çıkmalıyız. Bu ülke üzerine oyun oynamak isteyen gözlere de fırsat vermemeliyiz. Onlara da dikkat etmeliyiz. Ben tekrar halkımızın bayramını, İslam aleminin bayramını kutluyorum. Büyüklerin ellerinden, çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. Geçmişlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizi de asla unutmamız gerektiğini bu toprakların kolay kazanılmadığını ve korumak için canlarını, kanlarını verenlerin haklarını da göz ardı etmememiz gerektiğini buradan paylaşmak istiyorum” şeklinde konuştu. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum