Reklam
Reklam
Reklam

Başak Demirtaş'a saldıran Vedat Muti kimdir, Başak Demirtaş hakkında ne dedi?

HDP’nin tutuklu eski eş başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’a saldıran Vedat Muti kimdir?

Başak Demirtaş'a saldıran Vedat Muti kimdir, Başak Demirtaş hakkında ne dedi?
14 Haziran 2020 - 15:33
Sosyal medyada Başak Demirtaş’a saldıran Vedat Muti isimli kullanıcının kim olduğu merak konusu oldu. Vedat Muti isimli Twitter kullanıcısı, sosyal medya hesabından Başak Demirtaş hakkında uygunsuz paylaşımlar yapmış ve birçok kesimden insanın da tepkisini çekmişti. Vedat Muti’nin kim olduğu merak edilirken konuyla ilgili 1 kişi de gözaltına alındı.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de yaşanan olayı kınadı. Adalet Bakanı Gül yaptığı paylaşımda, “Başak Demirtaş’a yönelik  çirkin paylaşımı kınıyor, bu ahlaksız ve tahkir edici eylemi en ağır şekilde lanetliyorum. Bir insanın onuru, iffet ve haysiyeti her şeyin üzerindedir. Hukuk, bu terbiyesiz ve provokatif sözlere karşı gereğini yapacaktır” ifadelerini kullandı.

OLAYLA İLGİLİ 1 KİŞİ GÖZALTINDA

Sakarya başsavcılığı, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “Söz konusu paylaşımlarda bulunan ve kimliği tespit edilen şahıs hakkında gözaltı kararı verilmiş olup, soruşturma aşamaları hassasiyetle takip edilmektedir.”

Soruşturma kapsamında şüpheli gözaltına alındı.

VEDAT MUTİ KİMDİR?

Başak Demirtaş’a sosyal medya üzerinden saldıran kişinin Akyazılı Vedat Yazıcı olduğu iddia edildi. Ancak, Vedat Yazıcı, olayla kendisinin hiçbir bağlantısının olmadığını, Başak Demirtaş’a saldıran paylaşımları da kendisinin yapmadığını açıkladı. Vedat Muti isimli Twitter hesabı ise askıya alındı.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Kaya Öztemel
    3 yıl önce
    Birileri idamdan bahseder, sonra bunum gibileri ort alıkta gezer... Suç Bunda değil bunun gibilerini u lulaştıran düzende
  • Sami memi
    3 yıl önce
    Anasinin atesini sonduren bi oruspu cocugu varki acisindan milete satasmis pic boylelerini kirik siseye oturtcanki anlasin ates nasil yanilir kahpe cocugu