Bakan Yanık: Camilerden 'Allah-u Ekber' nidası yükseliyorsa, bu siyasetin gücü sayesinde olmuştur

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, darbe sonrası idam edilen Adnan Menderes’in Türkçeleştirilen ezanı tekrar Arapça okutmaya başladığını ima ederek, “Millet sandıkları kendi iradesiyle bir yönetime dönüştürmeseydi ezanlar hala 'Tanrı uludur' olarak duyulacaktı. Bugün camilerden minarelerden 'Allah-u Ekber' nidaları yükseliyorsa bu siyasetin sayesinde olmuştur” dedi. 

05 Nisan 2023 - 12:29
Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kayseri'ye gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, AK Parti Kayseri Teşkilatı tarafından hazırlanan iftar programına katıldı. İftar sonrası açıklama yapan Bakan Yanık, kendi siyasetlerinin bir çaba üzerine kurulu olduğunu söyledi.

Yanık, “Bizim siyasetimiz çalışmak üzerine kuruludur. Biz vesayet odaklarına sırtını yaslayan bir siyasi hareket değiliz. Tam tersi onlarla mücadele etmek üzere gelmiş bir siyasi hareketiz. Dolayısıyla bizim çalışmaktan, üretmekten, milleti ikna etmekten, millete yaptığımızı anlatmaktan başka bir şansımız yok. Bizim bugüne kadar sonuç almamızın tek sebebi oydu, çalışmaktı, emek vermekti, gayret göstermekti. Bundan sonra da öyle olacak. Şuna çok inanıyoruz sadece madde planında değil mana planında da insana emeğinin karşılığı vardır. Çalıştığınızda karşılığını alacağınızı size taahhüt eden bir Yaratıcı var. Dolayısı ile mana planında da çalıştığınızda karşılığını alacağınızı biliyorsunuz. Bizler AK Parti teşkilatları olarak, çalıştığımız zaman karşılığını alacağımızı tecrübe ile biliyoruz. O zaman çalışacağız, anlatmaya ve vatandaşlarımızla buluşmaya, vatandaşlarımıza hizmetlerimizin anlamını anlatmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

‘CAMİLERDEN 'ALLAH-U EKBER' NİDALARI YÜKSELİYORSA BU SİYASETİN SAYESİNDE OLMUŞTUR’

Darbe sonrası idam edilen Adnan Menderes dönemini anımsatan Bakan Yanık, o dönemde Türkçeleştirilen ezanın, siyasetin gücü ve millet iradesi sayesinde tekrar Arapça okunmaya başladığını anımsattı. “Millet sandıkları kendi iradesiyle bir yönetime dönüştürmeseydi ezanlar hala 'Tanrı uludur' olarak duyulacaktı” diyen Bakan Yanık, “Bu millet sandıkları, kendi iradesini, kendisi bir yönetime dönüştürmeseydi ezanları hala 'Tanrı uludur' olarak duyuyor olacaktık. Bugün camilerden minarelerden 'Allah-u Ekber' nidaları yükseliyorsa bu siyasetin sayesinde olmuştur. Bu milletin kendi iradesini sandıkla ortaya koyma becerisinin sonucunda olmuştur. Dolayısıyla siyaset bizim için bu anlamda milletin kendi karakterini, özünü, maneviyatını ortaya koyma bunu bir yönetim biçimine dönüştürme aracıdır. O yüzden siyaseti ve teşkilat çalışmalarını önemsiyoruz” dedi. 

Cumhur İttifakının ülkenin geleceğini kurmak için idealleri ortaklaştırma hareketinin adı olduğunu ifade eden Balan Yanık, “Cumhur İttifakı ülkenin geleceğini kurmak için idealleri ortaklaştırma hareketinin adıdır. Cumhur İttifakı bu ülkenin geleceğini beraber kurmak, bu ülkenin geleceğini tehditlerden arındırmak için uğraşanların ortaklığıdır. Kayseri bu anlamda güzide bir örneklik teşkil ediyor. Ben bu noktada İl Başkanımıza hem MHP İl Başkanına çok teşekkür ediyorum. Çünkü karşı karşıya kaldığımız dünya konjektörüne baktığımız zaman birbirinden farklı, birbirinden çeşitli ve bir noktada düşmanımın düşmanı dostumdur anlayışına gelmiş birtakım muarızlarla karşı karşıyayız. Ülkenin bölünme tehdidinden, ülkenin adeta yeniden bir vesayetin altına alınması, ülkenin kaynaklarının sömürülmesinden, bir grup küçük azınlığın yeniden üretilmesine kadar eski Türkiye dediğimiz yapının içinde uzaklaşmak ve yok etmek için uğraştığımız ne var ise yeniden getirmeye, yeniden milletin önüne koymaya ant içmiş bir muhalefet var karşımızda. Bununla mücadele edeceğiz. Bu milletin geleceğini tekrardan 2000'li yıllara 90'lı ve 80'li yıllara götürmeyi yeni bir siyasetmiş gibi vaat edenlere bırakamayız” diye konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum