Bakan Bilgin: Masamızda sadece bir tane EYT formülü var

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Hollanda, Almanya modellerinden bahsediliyor, bunlar doğru değil. Masamızda sadece bir tane EYT formülü var" dedi.

Bakan Bilgin: Masamızda sadece bir tane EYT formülü var
23 Ağustos 2022 - 10:16
Dünkü kabine toplantısı sonrasında Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT formülüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Bilgin "Hollanda, Almanya modellerinden bahsediliyor, bunlar doğru değil. Masamızda sadece bir tane EYT formülü var. Kamuoyunda konuşulan modeller doğru değil. Biz zaten 62 yaşında çalışanları emekli ediyoruz" dedi.

'Aşamalı çalışmalar yapılıyor'

Aşamalı çalışma grupları olduğunu belirten Bilgin "İlgili kurumlarla da çalışmalar sürecek ve ortak noktaya ulaşıldığında Cumhurbaşkanımıza sunulacak. Kabul görürse kamuoyuyla paylaşacağız" açıklamasında bulundu.

EYT platformu ile bir araya gelmişti

Öte yandan Bakan Bilgin geçtiğimiz haftalarda Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Platformu üyeleri ile bir araya gelmişti. Konuyla ilgili EYT Platformu Üyesi Mehmet Ali Çelik şu ifadeleri kullanmıştı:

“Biz sadece Bakan Vedat Bilgin’le görüştük. Bunun ötesinde Türk İş ve AK Parti Grup Başkan Vekilleri ile görüşmeler gerçekleştirdik. Yaklaşık 22 kişilik bir heyetle 8 farklı ilden derneklerin katılımı ile tüm mağdur dernekleri içeren EYT’sinden Aylık Bağlama Oranına (ABO), stajından kadın borçlanmasına kadar hepsinin temsilcisi olan derneklerle EYT platformu adı altında yapmış olduğumuz görüşmelerde hem AK Parti Grubu’nun hem MHP Grubu’ndan net bir şekilde toplumun tümünü kapsayacak çözümleri 2022 yılı sonuna kadar mutlaka iktidar tarafından çözüleceği sözü verildi."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum