Bakan Akar'dan adaylık açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, milletvekili adaylığına ilişkin "Şu anda hudut birliğinde yani kışla içindeyiz. Siyasi değerlendirmelerin yapılacağı yerler değil. Zamanı geldiğinde konuşulur" dedi.

Bakan Akar'dan adaylık açıklaması
27 Mart 2023 - 12:02
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye sınırındaki hudut birliğinde inceleme ve denetlemelerinin ardından gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Akar,  milletvekili adaylığına yönelik haberlere ilişkin "Şu anda hudut birliğinde yani kışla içindeyiz. Burada Mehmetçikle beraberiz" değerlendirmesinde bulundu.

Sınırdan yasa dışı geçiş iddiaları ve ülkelerine dönen Suriyelilere ilişkin açıklamalarda bulunan Akar, "Deprem sonrası 60 bin civarında Suriyeli gönüllü olarak ülkesine döndü. Hudutlardan kaçak geçişe asla müsaade etmeyiz, böyle bir şey söz konusu olamaz" ifadelerini kullandı.

Akar, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Sınırdan yasa dışı geçiş iddiaları kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Hudutlarımız 7 gün 24 saat ileri teknoloji ürünü araç, gereçlerle Cumhuriyet tarihinin en yoğun tedbirleriyle gece-gündüz korunmakta, kollanmakta, gözetlenmektedir. Her türlü tedbiri alıyoruz. Deprem felaketi sonrası dahil zaman zaman siyasi mülahazalarla, şahsi ihtiraslarla gerçek dışı, abartılı, yanıltıcı söylemlerle hudut güvenliği, polemik konusu haline getirilmek isteniyor. Bu son derece yanlış bir davranıştır."

Maraş merkezli depremlerin ardından "Suriye'den Türkiye'ye doğru sığınmacı akını" olduğuna yönelik iddianın ortaya atıldığını hatırlatan Akar, şunları kaydetti:

"Bu tezviratın gerçek olmadığı açık ve net şekilde ortaya konuldu. Sınır hattında denetlemeler yaptık, sivil ve askeri makamlarla konuştuk, görüştük. Bunların iftira olduğunu, durumun tam tersi olduğunu kamuoyuyla paylaştık. Deprem sonrası yakınlarını, evini kaybeden 60 bin civarında Suriyeli, gönüllü olarak ülkesine döndü. Hudutlardan herhangi bir kaçak geçişe asla müsaade etmeyiz, böyle bir şey söz konusu olamaz."

'İNSANLIK VE NEFRET SUÇUDUR'

Danimarka'da Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağına yönelik saldırıya ilişkin soru üzerine Akar, "Bayrağımıza ve kutsal kitabımıza yönelik saldırı büyük bir barbarlık, aşağılık ve iğrenç bir davranış örneğidir. Bu kesinlikle insanlık ve nefret suçudur. Bunu asla kabul edemeyiz" ifadesini kullandı.

Bu tür nefret söylemlerinin giderek yaygınlaştığına işaret eden Akar, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"Bu insanlık adına son derece utanç verici bir eylem. Bunu şiddetle kınıyor, lanetliyoruz. Bu, hiçbir şekilde ifade özgürlüğü ile izah edilemez. Sözde 'ifade özgürlüğü adına bunların yapıldığını' söyleyenler büyük bir yanılgı, yalan içindeler. Bu tür eylemlere güya 'demokrasi' kisvesi içinde izin verdiklerini söylüyorlar. Bunlara göz yumulması, izin verilmesi insanlık ve nefret suçuna ortak olmak anlamına gelir. NATO müttefikimiz olanlardan veya olmaya aday olanlardan bu konularda daha hassas olmalarını, bu eylemi gerçekleştiren mahluklara derhal gereğini yapmaları ve medeni ülkelerin aldığı tedbirlere benzer tedbirleri almaları gerektiğini de bir kez daha hatırlatmak istiyorum."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum