Avrupa'da yeni bir ülke mi doğdu? Listenbourg nerede, hangi ülkede, haritada nerede?

Dünyanın en çok kullanılan sosyal paylaşım platformu Twitter’da, ‘eğlenceli aldatmaca’ olarak başlayan ‘Avrupa’da yeni bir ülke doğdu’ iddiası üzerine Listenbourg tüm dünyada viral oldu. Listenbourg nerede, hangi ülkede, haritada nerede yer alıyor?

Avrupa'da yeni bir ülke mi doğdu? Listenbourg nerede, hangi ülkede, haritada nerede?
03 Kasım 2022 - 11:15
Twitter’da zaman zaman alakasız konular ya da sahte paylaşımlar ülke genelinde ya da dünyada viral olmaya devam ediyor. Son zamanlarda tartışma konularından biri de Avrupa’da yeni bir ülke doğduğu iddiası oldu. İddialara göre Avrupa’da yeni bir ülke var ve adı da Listenbourg. Bu iddialar üzerine Listenbourg adı, Twitter’da tüm dünya genelinde Trend Topic listesine yerleşti.

Bazı sosyal medya kullanıcıları bu iddiaları dikkate alsa da birçoğu bu duruma gülüp geçti. Her şey 30 Ekim'de Gaspardo adlı Fransız bir Twitter hesabının İspanya ve Portekiz sınırında Listenburg adlı bir ülke olduğunu ileri sürmesi ile başladı.

İlk etapta amaç ABD'deki düşük olduğu iddia edilen coğrafya seviyesini karikatürize etmek olarak belirtilse de bu 'şaka' sadece iki günde binlerce Fransız internet kullanıcısı arasında hızla yayılarak Listenbourg'u bir efsane haline getirdi. Listenbourg etiketi Twitter'da ilk 5 trend arasına girdi ve "yeni kurulan ülkenin" kendi sahte Wikipedia sayfası bile oluşturuldu.

Fakat çevrimiçi ansiklopedi yetkilileri sayfayı kısa sürede askıya aldı. Fakat Fransa'da hızla yayılan fenomene Atlantik'in diğer tarafında ilgi gösterilmedi. Yine de ülkeyi gerçeğe dönüştürmekte kararlı olan birçok kullanıcı Listenbourg için bir milli marş besteledi, şehirler yarattı, hayali hükümetin farklı bakanlıkları için "resmi hesaplar" oluşturdu.

Listenbourg'un 59 milyon nüfusa sahip olduğu, 31 Ekim 2022'den beri de Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler ve NATO üyesi olduğu ileri sürüldü.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum