Avrupa'da yaşayan Türkler, kültür turlarıyla kenti keşfediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Avrupa Kayserililer Birliği tarafından düzenlenen kültür turlarına gurbetçilerden yoğun ilgi. Avrupa’da yaşayan Türkler, son olarak Yeşilhisar ve İncesu’da tarihi ve doğal güzellikleri yerinde gördü.  

Avrupa'da yaşayan Türkler, kültür turlarıyla kenti keşfediyor
25 Temmuz 2022 - 15:42
Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Avrupa Kayserililer Birliği tarafından 13-31 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Avrupa’daki Türkler Kayseri Buluşması etkinlikleri kapsamında kültür turları devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin tarihi ve kültürel değerleri ile doğal güzellikleri gurbetçilere tanıtılıyor.

Gurbetçilerden ilgi gören kültür turları gezileri Yeşilhisar ve İncesu ilçesi ile devam etti. Yeşilhisar ilçe sınırları içerisinde bulunan Soğanlı ve Erdemli Vadisi’ni gezen gurbetçiler Kubbeli Kilise ve taş evleri inceledi. İncesu ilçesindeki tarihi mekânları da gezen gurbetçiler, bin 660 yılında Osmanlı veziri Merzifonlu Silahtar Mustafa Paşa tarafından külliye olarak yaptırılan ve içerisinde çarşı, medrese, hamam, cami ve dükkânları bulunan kervansaray hakkında yetkililerden bilgi aldı.



Arasta Çarşısı, Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Cami ve tarihi Bulgurcu mahallesi gibi yapıları da yakından görme fırsatı bulan Avrupalı Türkler, kültür gezileri için de Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a teşekkür ettiler.
 
Avrupa’daki Türkler Kayseri Buluşması etkinlikleri kapsamında kültür turlarının 30 Temmuz saat 14.00’te Koramaz Vadisi’nde, 27 Temmuz saat 14.00’te Kültepe Kaniş Karum’da, 26 Temmuz saat 14.00’te İncesu’da, 26, 28, 30, 31 Temmuz saat 10.00’da Kültür Yolu’nda ve 29 Temmuz tarihlerinde ise Yeşilhisar Soğanlı’ya gerçekleşeceği açıklandı. Ücretsiz düzenlenen gezilere katılmak isteyen vatandaşların tarihi Kayseri Kalesi içerisinde bulunan etkinlik alanında gezilere kayıt yaptırabilecekleri belirtildi.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum