Reklam
Reklam
Reklam

Arpacık nasıl geçer, gözde arpacık neden çıkar, nasıl tedavi edilir doğal bitkisel yöntem!

Zaman zaman bazı insanların göz kapaklarında arpacık çıkıyor. Can sıkıcı bir durum olan arpacık çıkması durumunda konu hemen internette araştırılıyor. Peki, arpacık neden çıkar, nasıl geçer? Arpacık tedavisi doğal bitkisel yöntem var mı, ne kullanılır?

Arpacık nasıl geçer, gözde arpacık neden çıkar, nasıl tedavi edilir doğal bitkisel yöntem!
24 Mayıs 2022 - 00:12
Birçok kişi için can sıkıcı bir durum olan arpacık, çıktığı yere acı da verebiliyor. Kaşıntı ile başlayan arpacık, daha sonra göz kapağını şişirerek acı da veriyor. Hem görüntü bozukluğuna sebep olan arpacık, aynı zamanda insanların yaşam kalitesini de düşürüyor.

Arpacığın zaman zaman olağandan fazla şişmesi durumunda, gözü kapatması ve görme oranını da düşürdüğü görülüyor. Arpacıkla mücadele eden insanlar ise tedavi yöntemlerini internette araştırıyor. Ansızın gelen ya da kaşıntı ile zamanla belirginleşen arpacığa neyin faydalı olacağı araştırılmaya başladı. İşte arpacık nasıl geçer? sorusunun yanıtı haberimizde…

Arpacık Nasıl Geçer?

Arpacık tedavisi yapmak istiyorsanız öncelikli olarak; devamlı bir şekilde elinizi gözünüze götürmekten vazgeçmeniz gerekmektedir. Kısacası gözünüzle oynamayı bir an önce kesmelisiniz.

Gözünüzde sürekli bir şekilde oynamaya devam ettiğiniz takdirde arpacıklardan kurtulmanız maalesef mümkün olmayacaktır. Özellikle de enfeksiyona durumlar söz konusu olduğu zaman arpacıkların geçmesi biraz daha zaman alabiliyor. Bu durum ise gözünüzün daha fazla acımasına sebebiyet verecektir. Bu nedenle öncelikli olarak; herhangi bir tedavi yöntemi uygulamaya başlamadan bir gün arpacıklarınızın kendi kendine geçmesini beklemenizde fayda vardır.

Çay Kompleksi Yapın

Arpacık tedavisi yaparken en sık bilinen yöntemlerden bir tanesi de çay tedavisi olarak bilinir. Çay göze çok iyi gelen besinlerden bir tanesi olduğu için arpacık problemi ile karşı karşıya kalan kişiler tarafından da sıklıkla tercih edilmeye devam eder.

Gözünüze çay kompleksi uygulamak istiyorsanız yapmanız gereken işlemler ise şekildedir; öncelikli olarak bir miktar çay demlemeniz gerekecek. Daha sonra ise demlediğiniz çayı bir kaba boşaltarak, soğumasını beklemeniz gerekir.

Çayı gözünüzde sıcakken değdirmeniz, daha fazla acı çekmemize sebebiyet verebiliyor. Çayını soğuduktan sonra ise bir pamuk yardımıyla yavaş yavaş gözünüze değdirmenizde fayda vardır. Gözünüze uyguladığınız pansumanların ardından arpacıklarınız daha hızlı bir şekilde iyileşme gösterecektir. Ancak bu işlemi yalnızca bir kere değil birkaç defa uygulamanız daha doğrudur. 

Makyaj Yapmayın

Gözde çıkan arpacığı tetikleyen durumlar arasında yer alan makyaj malzemeleri de bu konuda sorun yaşamanıza sebebiyet verebiliyor. Özellikle de gün içerisinde sık sık makyaj yapmaya devam eden bir bireysiniz de muhakkak bu alışkanlığınızdan vazgeçmeniz gerekecektir.

Makyaj malzemeleri kimyasal ürün içeriğine sahip olduğundan dolayı, gözünüze temas ettiği zaman arpacıklarınızın tetiklenmesine sebebiyet verecektir. Bu nedenle, konu hakkında dikkatli ve tedbirli olmanızda fayda vardır. Bu sayede arpacıklarınızdan daha hızlı kurtulabileceğinizden emin olabilirsiniz.

Lens Yerine Gözlük Takın

Arpacıklarınızdan hızlı bir şekilde kurtulmak istiyorsanız; lens takma alışkanlıklarından vaz geçmenizde çok önemli olacaktır. Eğer gözünüz bozuksa ve gözlük takma gibi bir zorunluluğunuz varsa, lenslerinizden vazgeçerek direk olarak gözlük aksesuarlarından faydalanmanız sizin için daha doğru olacaktır.

Lens tarzı ürünler gözün içerisinde konulduğundan dolayı, gözde oluşan mikrobik olayların hepsinde tetiklemeye devam edecektir. Sizde bu tarz durumlara maruz kalmak istemiyorsanız; bazı ürünleri kullanırken temkinli olmanızda fayda vardır.

Temizliğe Dikkat Edin

Arpacıkların geçmesi için çeşitli tedavi yöntemleri arayışındaysanız; karşınıza çıkacak ilk başlıklardan bir tanesi de temizlik ile alakalı olacaktır. Özellikle de gün içerisinde ellerinize birçok farklı yere değdirmeye devam ettiğinizden dolayı; gözlerinize zarar vermeniz de söz konusu olabiliyor. Bu nedenle temizlik anlayışımızı güçlendirip; arpacıklarınız geçene kadar, elinizi devamlı bir şekilde yıkayarak dezenfekte etmeniz de fayda vardır.

Elinizi devamlı bir şekilde gözünüze götürdünüz için; temas ettiğiniz yerlerin mikropları da gözünüze buluşacaktır. Bu tarz durumlara her zaman için dikkat etmeniz gerekir. Aksi taktirde arpacıklarınız bir kereliğine mahsus olmak üzere geçse de tekrar ortaya çıkacak ve bu durum sizin canınızı sıkacaktır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum