Apple'ın sır gibi sakladığı gizli binasında neler oluyor?

Dünyanın önde gelen teknoloji devlerinden Apple’ın sır gibi sakladığı bir binası var. Apple’ın bu gizli üssünde neler oluyor? işte cevabı…

Apple'ın sır gibi sakladığı gizli binasında neler oluyor?
22 Ocak 2020 - 15:15
Dünyanın önde gelen teknoloji markalarından Apple'ın pek bllinmeyen, gözlerden ırak bir binası var. Bu üs içinde bakın neler oluyor?
Apple'ın sır gibi sakladığı gizli binanın içinde neler oluyor?Apple'ın bu gizli üssünde her yer masmavi... Elbette bunun bir sebebi var! Gelin, sizi Apple'ın gizli üssüne götürelim...
Dışarıdan binaya giriş yapmak istediğinizde herhangi bir tabela veya yazı bulunmuyor. Gerçekten de üssün nerede olduğunu önceden bilmeden ya da yardım almadan bulabilme şansınız yok.
9 bin metrekarelik bir depo içinde dünyanın en ilginç robotu görev yapıyor. İsmi ise Daisy.
Boyu 10 metreyi bulan Daisy, beş farklı kola sahip. Peki bu gizli üste ne yapıyor dersiniz?
Telefon 'katili' Daisy'nin görevi 2012'den bugüne satışa sunulan iPhone modellerini parçalarına ayırmak. Evet burası bir üretim merkezi değil, parçalama merkezi...
Sadece bir saat içinde 200 iPhone'u parçalarına ayırabilen Daisy, ürünü parçalarken içindeki parçalara hasar vermeden bunu yapıyor. Kamerasını, pilini tane tane ve hızlı bir şekilde ayrıştırıyor.
Yani aslında burası bir geri dönüşüm merkezi. Apple'ın çevre, politika ve sosyal girişimlerden sorumlu başkan yardımcısı Lisa Jackson, CNET'e verdiği demeçte ürünlerinde geri dönüştürülmüş malzeme kullandıklarına dikkat çekiyor.
Apple, geçen yıl yalnızca tahminen 218 milyon iPhone satan dünyanın en iyi telefon üreticilerinden biri. İlk kez piyasaya sürüldüğünden bu yana 1,5 milyar iPhone alıcısına ulaştı.
Apple, ömrünü tamamlayan iPhone'ları için Daisy'i yarattı. Daisy, telefonları parçalayarak bu parçaların ham bakır, alüminyum, kobalt ve diğer malzemelere eri dönüştürülmesini sağlıyor.
Apple, kullanıcılarından bugüne dek 9 milyon iPhone'u teknik sorunlar yaşandığı gerekçesiyle geri topladı. Ve alınan bu iPhone'ların yerine müşteriye yeni modeller verildi.
Daisy de Apple'ın topladığı bu iPhone'ları parçalamakla görevlendirildi.
Diğer bir deyişle sizin bozuk diye Apple'a verdiğiniz cihazın uğradığı son durak Daisy'den başkası değil.
Daisy, elektronik geri dönüşüm işlemini yaparken sadece bir elektronik cihazı parça parça ayırmakla kalmayıp, aynı zamanda çevresel etkiyi en aza indirecek bir yol haritasını da sunuyor.
Kaynak: cnnturk.com
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum