Ankara Gölbaşı'nda KYK öğrencileri gece yarısı sokağa atıldı!

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Milli İrade Yurdu’nda kalan öğrencilerine, umreden dönen vatandaşların karantinaya alınacağı gerekçesiyle sabaha karşı 03:00’da yurdu boşaltmaları yönünde anons yapıldığı ve öğrencilerin sabaha karşı yurttan çıkarıldığı iddia edildi.

Ankara Gölbaşı'nda KYK öğrencileri gece yarısı sokağa atıldı!
15 Mart 2020 - 13:31
Tüm dünyada yayılmaya devam eden koronavirüs, Türkiye’de de endişe yaratmaya devam ediyor. Son olarak umreden dönen 5 bin 300 vatandaşın olduğu Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından duyurulmuştu. Bu gelişmenin üzerine Ankara’ya inecek olan umrecilerin karantinaya alınması söz konusu olmuş, konuyla ilgili açıklama ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan gelmişti. Umreden dönen vatandaşların karantinaya alınacağını duyuran Bakan Koca, umreden dönen yolcuların Ankara ve Konya’daki öğrenci yurtlarında karantinaya alındığını söyledi.

YURTLAR GECE YARISI MI BOŞALTILDI?
Umreden dönen yolcuların yerleştirildiği KYK yurtlarında kalan öğrencilerin gece yarısı yurtları boşaltması gerektiğinin aktarıldığı iddia edildi. Yurtta kalan öğrenciler, sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yaparak duruma tepki gösterdi. Fotoğraflar, sosyal medyada hızla yayıldı. Daha önceden üniversitelerin tatil edildiğinin duyurulmasının ardından, otobüs ve uçak bileti sıkıntısı yaşanmış ve birçok öğrenci bilet bulamadıkları için memleketlerine dönememişlerdi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum