Reklam
Reklam
Reklam

Anadolu Mobilya Fuarı 5-9 Ekim tarihlerinde Kayseri'de 

Kayseri’de 5-9 Ekim 2022 tarihlerinde yapılacak Anadolu Mobilya Fuarı’nın (ANAMOB) tanıtım toplantısı yapıldı. 

Anadolu Mobilya Fuarı 5-9 Ekim tarihlerinde Kayseri'de 
22 Eylül 2022 - 21:50
ANAMOB Fuarı 5-9 Ekim tarihlerinde OSB Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Bu kapsamda şehrin tanıtımını sağlayacak organizasyon öncesi tanıtım programı düzenlendi. Programın tanıtım konuşmasını gerçekleştiren Nobel Expo Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik, Türkiye’deki tek mobilya fuar ekibinin bugün Kayseri’de uluslararası bir fuar düzenlemek için burada olduğunu söyledi. İstanbul ve İzmir dışında ilk kez uluslararası bir fuar organizasyonu düzenlemek için Kayseri’yi seçtiklerini söyleyen Çelik, “Bunda Nobel Expo’nun mobilya sektöründeki gücü ve daha ötesinde Kayseri’nin Türkiye’nin mobilya başkenti olmasının etkisi büyük” dedi. 

‘KAYSERİ YILLARCA TÜRKİYE’YE NASIL LOKOMOTİF ŞEHİR OLUNUR, NASIL BİRLİK BERABERLİK YAPILIR ÖĞRETTİ’

Fuar tanıtım programına katılan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “Kayseri Anadolu’da sıradan bir il haline geleceğine inanmıyorum çünkü bu şehir 3-4 bin yıldır önemini hiç kaybetmedi. Ama her zaman ortaya yeni bir şeyler koymak zorundayız. Çünkü gerçekten Kayseri yıllarca Türkiye’ye nasıl lokomotif şehir olunur, nasıl birlik beraberlik yapılır öğretti. Ve bugün kendi değerlerimize karşımızda rakip olan şehirlerle yarışıyoruz. Arkadaşlar yöneticiler olarak gerçekten birbirimizi seviyoruz” ifadelerini kullandı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise, “Fuarcılık konusunda doğrudur, İpekyolu üzerindeyiz. Geçmişten beri Yabanlı Pazarı dahi belik mütevaziydi ama Kayseri’de Anadolu Fuarcılık diye de geçmiş yıllardan beri hep konuşulan hepimizin de gidip geldiği, gündeme taşınmış böyle güzel bir fuar alanı oluşturmuş boyutları gençliğimizden beri hep gördük yaşadık. Yerel Yönetimler ve Valiliğimizin iş birliğiyle bunu odalarımızla el ele vermek suretiyle aşacağımızı umuyor, şehrimize olan katkılarından dolayı emeği geçenlere ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi de, “Kayseri’nin Türkiye’nin mobilya başkenti derken bunu boş yere demiyoruz. Bu yıl 900 milyon doları geçecek bir ihracatımız var. Türkiye’de tartışmasız olarak ilk 20 firma içerisinde 11 büyük mobilyacımızın olduğu bir sektör ki son 12 aylık rakamlara da baktığımızda Temmuz’dan Temmuz’a TÜİK rakamlarıyla 891 milyon dolar ihracatımız olmuş. Çok doğru bir yerde fuar yapıyoruz. Bu konuda da sayın valim ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın liderliğinde elimden gelen her şeyi yapacağımızda buradan ifade etmek istiyorum” dedi

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, mobilyanın lokomotif sektörlerden biri olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bizim için lokomotif sektörlerden biri mobilya. Erhan Bey sunumunda bahsederken bizde ilk fuarları yapanların ülkemizin olduğu ama nitelikli alıcı getirme konusunda son sıralarda olduğumuzdan bahsetti. Ama biz dünyada ilk uluslararası fuarı Yabanlı Pazarı’nda yaptık. Bunu tarihte söylüyorlar bunu ben söylemiyorum ilim ve bilim söylüyor. Geçmişte de aslında fuar geleneğimiz genlerimizde var. Bizde Kayseri Ticaret Odası olarak elimizden gelen tüm desteği vereceğiz. İnşallah başarılı oluruz, daha güzel fuarlar yaparız ve bu şehrin ekonomisinin gelişmesine katkı sunarız.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum