Akfen Yenilenebilir Enerji (AKFYE) halka arz sonuçları kaç lot verdi, ne zaman işlem görecek?

Sermaye Piyasası Kurulu’nun 2 Mart tarihinde halka arzına onay verdiği şirketlerden Akfen Yenilenebilir Enerji A.Ş., talep toplama işlemlerini tamamladı. Peki, Akfen Yenilenebilir Enerji halka arz sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak, AKFYE kaç lot verdi, borsada ne zaman işlem görmeye başlayacak?

Akfen Yenilenebilir Enerji (AKFYE) halka arz sonuçları kaç lot verdi, ne zaman işlem görecek?
10 Mart 2023 - 23:15
Akfen Yenilenebilir Enerji’nin halka arzı, 2 Mart 2023 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylanmıştı. Şirketin halka arzına katılan yatırımcılar ise halka arz sonuçlarını ve borsada işlem görme tarihini araştırmaya başladı.

Şirket, halka arza toplam 340.370.703 TL nominal değerli payı konu etti. Halka arz fiyatı ise 9,80 TL olarak kamuoyuna duyurulmuştu. Akfen Yenilenebilir Enerji’nin halka arzında dağıtım şekli ise oransal dağıtım şeklinde açıklanmıştı.

AKFYE işlem kodu ile halka arz olan şirketin talep toplama işlemleri ise 10 Mart 2023 tarihinde tamamlandı. Gerçekleşen bu işlemin ardından yatırımcıların en çok merak ettiği konu ise şüphesiz halka arz sonuçları ve borsa işlem tarihi olarak dikkat çekiyor.

AKFEN YENİLEBİLİR ENERJİ HALKA ARZ SONUÇLARI

“Akfen Yenilenebilir Enerji A.Ş.’nin (“Akfen Yenilenebilir”, veya “Şirket”) paylarının halka arzına ilişkin talep toplama işlemleri, 8-9-10 Mart 2023 tarihleri arasında gerçekleşmiştir. 

Şirket’in toplam 340.370.703 TL nominal değerli payları halka arz edilmiştir.
Şirket’in 1 TL nominal değerli paylarının halka arz fiyatı 9,80 TL olarak belirlenmiş olup, 340.370.703 TL nominal değerli payların satışı sonucunda halka arz büyüklüğü 3.335.632.889,4 TL olarak gerçekleşmiştir.

Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara planlanan tahsisat tutarının yaklaşık 91,11 katı, Akfen Grubu Çalışanlarına planlanan tahsisatın yaklaşık 1,41 katı, Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılara planlanan tahsisat tutarının 17,69 katı ve Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılara planlanan tahsisat tutarının ise 1,89 katı talep gelmiştir. 

Halka arzda tüm yatırımcı kategorilerinden toplam talep edilen nominal pay adedi 7.776.921.566 olup tahsis edilen 340.370.703 TL nominal değerli payın 22,84 katıdır. 
Halka arz fiyatı üzerinden yatırımcı grubu bazında talep ve dağıtım bilgisi aşağıdaki tabloda yer almaktadır.”



HALKA ARZ GELİŞMELERİNİ İLK SEN ÖĞREN!

Akfen Yenilenebilir Enerji ve diğer tüm halka arzlar hakkındaki tüm gelişmeleri, aşağıda linkleri bulunan iOS ya da Android uygulamalar aracılığı ile ilk sen öğrenebilirsin. Yapman gereken tek şey, cihazına uygun olan mobil uygulamayı indirmek.

Halka Arz iOS Uygulamasını indirmek için tıklayın

Halka Arz Android uygulamayı indirmek için tıklayın

AKFYE NE ZAMAN İŞLEM GÖRECEK?

Şirketin halka arz sonuçlarının ardından işlem tarihi de netlik kazanacak. Akfen Yenilenebilir Enerji’nin halka arz edilen paylarının, 15 Mart 2023 tarihinde Borsa İstanbul’da işleme başlaması bekleniyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum