AK Partili Numan Kurtulmuş'tan erken seçim tartışmalarına yanıt

AK Partili Numan Kurtulmuş erken seçim iddialarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş tartışmalara son noktayı koyarak "2023'ün Haziran ayında inşallah demokratik şekilde gerçekleştirilecek" ifadelerini kullandı.

AK Partili Numan Kurtulmuş'tan erken seçim tartışmalarına yanıt
03 Eylül 2022 - 13:37
AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, CNN Türk'te gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

ERKEN SEÇİM İDDİALARINA SON NOKTAYI KOYDU

Kurtulmuş erken seçim tartışmalarına son noktayı koyarak "Çok net. Cumhurbaşkanımız ve Cumhur İttifakı tarafından dile getiriliyor. Vaktinde olacak. AK Parti'nin Türkiye'de çıkardığı önemli hususlardan birisi seçimin vaktinde olması. 2023'ün Haziran ayında inşallah demokratik şekilde gerçekleştirilecek." dedi.

Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkanlar: 

"Seçimin ertesi günü yeni bir seçime hazırlanan bir partiyiz. Bütün çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu sürecin hazırlığı içerisindeyiz. Seçim kampanyaları için hazırlığımızı yapıyoruz. Umarım diğer partiler de aynı hazırlıkları yapar.
Teşkilatları en yakından tanıyanlardan biriyim. Birebir teşkilatlarımızın ne hissettiğini gözlemleyerek bilen birisiyim. Teşkilatlarımız yüksek bir motivasyon içerisindedir. Teşkilatlar hayati bir seçim olduğunun farkında. Meydanların dili büyük bir desteğin olduğunu gösteriyor. Halkın gönlünden düşmemeyi başarmak gerekiyor. Halkın ilgisi ve desteği devam ediyor. Halkı dinlemeyi bilmek, samimi olmak çok önemli.
Siyasetçinin vazifesi ile bürokratın vazifesini karıştırmamak lazım. Bürokrasinin vazifesi bellidir. Sayın Cumhurbaşkanımız bu kadar koştururken, AK Parti'deki arkadaşlarımız bu kadar çalışırken bunu sadece seçim olarak görmüyoruz. Bürokrasi de siyasete ayak uydurmalıdır.

Objektif olarak samimiyetle bu süreci değerlendirmek lazım. Bugün siyaset üzerinde vesayet yok. İnsan hakları ve özgürlüklerde reformlar yaptık.
Darbeler dönemi sonlanmıştır. Millet iradesi 15 Temmuz'da etkisini koymuştur."


SİYASETTE "FESTİVAL" TARTIŞMASI

"Her zaman engelleri kaldırmış bir iktidarız. Biz okyanusları geçtik hak ve özgürlükler konusunda. Gerilemedik. Hiç kimse bizi derede boğmaya kalkmasın. Hak ve özgürlükler konusunda çizdiğimiz ortadadır. Aslolan özgürlüklerdir.
Bölgemizde etnik, kimlik faylar kullanılmak isteniyor. Halkların kardeşliğini savunuyoruz. Dilleri, kültürleri zenginlik olarak görüyoruz. Anadili ana sütü gibi helal görüyoruz. Temel mesele bunu bir ayrışma meselesi gibi getirmemesi.
Teröristle vatandaş arasına her zaman ayrım koyduk. Tüm bölgeler terörden temizlenmelidir."

Kaynak: Haber Global


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum