Ak Parti Milletvekili Adayı Şaban Çopuroğlu: 'Kayserili işini bilir' sözünü değerlendirdi

AK Parti Kayseri 3. Sıra Milletvekili Adayı Şaban Çopuroğlu “Kayserili işini bilir” ifadesinin kente ciddi zarar verdiğini söyledi. Bu ifadeyi ‘Kayserili işini takip eder’ olarak değiştirdiklerini belirten Çopuroğlu, Kayseri aday listesinin de vatandaşın beklentisi doğrultusunda yenilendiğini anımsattı. Çopuroğlu, TOGG ile ilgili il başkanlığının Kayseri’ye bir sürprizi olabileceğini kaydetti. 

Ak Parti Milletvekili Adayı Şaban Çopuroğlu: 'Kayserili işini bilir' sözünü değerlendirdi
28 Nisan 2023 - 13:30
AK Parti Kayseri 3. Sıra Milletvekili Adayı Şaban Çopuroğlu, seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi. 14 Mayıs seçimlerine kısa bir süre kaldığına işaret eden Çopuroğlu, “Uzun bir süredir çalışıyoruz ve bunun neticesini de ‘İyi ki çalışmışız’ diye alacağımızı umut ediyorum. 4-5 yıldır İl Başkanlığı yapmış bir kişi olarak ziyaret ettiğimiz yerdeki eksiklikleri ilgililerine iletmek suretiyle gayretlerimiz oldu. Sahada ziyaret yaptığımızda vatandaşın bir teveccühü olduğunu cidden hissediyoruz. Cumhurbaşkanımıza ve Cumhur İttifakımıza muhteşem bir destek var” dedi. 

“LİSTEMİZ DEĞİŞİNCE SESİMİZİ DUYURABİLDİK”

Kayseri’de vatandaşta, milletvekili listesinin değişmesi yönünde bir beklenti oluştuğunu anımsatan Çopuroğlu, “Bu beklenti gerçekleşmiş olup da liste tamamen değişmiş olunca bir nevi sesimizi duyurabildik. Eski listemizin değişmesindeki en büyük talep, bir şikayet ve bir sıkıntı olması çok ön plana çıkartılmıyordu. Listenin tamamen yenilenmiş olması, teşkilatlarının ağırlığın hissediliyor olması ve Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar’ın 1. Sıra milletvekili adayı olması vatandaş üzerinde muhteşem bir teveccühe sebep oluyor. Tabiri caizse 200 metrelik yolu 20 dakikada zor yürüyor” ifadelerini kullandı. 

“ARTIK BİRÇOK KURUMDA TORPİL GEÇMİŞ DURUMDA”

Personel alımında mülakatın kaldırılmasıyla ilgili de konuşan Çopuroğlu, “Bazı bakanlıklarda mülakatta yazılı imtihanda aldığınız puan kadar puan alabiliyorsunuz. Vatandaşların çoğu bunu bilmiyor. Artık birçok kurumda torpil geçmiş durumda. Mülakatın birçok yerde kaldırılmış olması cumhurbaşkanımızın tarafından açıklanınca vatandaşımızda bir güven unsuru oluşmaya başladı” dedi. 

“TOGG İLE İLGİLİ BİR SÜRPRİZ OLACAK DİYE TAHMİN EDİYORUM”

Hükümet olarak savunma sanayi ve uzay teknolojisine ciddi yatırımlar yapıldığını da vurgulayan Şaban Çopuroğlu, “Bunlarla alakalı mesleklerde olan kardeşlerimiz amasız fakatsız şartları zorlayarak buralarda görev almaları gerekiyor. Hele hele Anadolu insanının buralarda görev alması lazım. Çünkü bir taraftan seçim çalışması yapılırken bir taraftan da uzaya İmece uydumuzu gönderdik. Bunların sadece uydudan ibaret olmadığını, yazılım alt yapısının olduğunu ve fırlatmayla alakalı başka bir alt yapının da olması gerektiğini gördük. Gençlerimiz TOGG’la alakalı da çok meraklılar. Kayseri’ye ne zaman geleceğini soruyorlar. İl teşkilatımızın bu konuyla alakalı bir sürprizi olacak diye tahmin ediyorum” diye konuştu.

KAYSERİ’NİN BELLİ BAŞLI SORUNLARI NELER?

Kayseri’nin kamusal sorunlarının neler olduğuna dair bir soru üzerine de Çopuroğlu, “Kayserili işini bilir” tabiri bize ciddi zarar verdi. Biz bundan sonra ‘Kayserili işini takip eder’ diyelim dedik. Son birkaç yıldır bu ifade kullanılmıyor. Kendi kuyumuzu kazan bir ifadeydi.  Yüksek hızlı tren belli bir kıvama geldi. Önümüzdeki süreçte hızlı tren önemli bir beklenti haline gelmiş vaziyette. Bir başka beklenti ise turizmin Kayseri’de canlandırılması. Sayın valimizin Soğanlı Vadisi turizmini ortaya çıkarmasıyla muhteşem bir beklenti haline gelmeye başladı. Bir diğer sorun Kayseri’den çok influencer çıkaramadık. Ama çıksaydı bu yapacaklarımızın hepsini çok daha özel bir yerde olurdu” ifadelerini kullandı. 

“EYT’LİNİN ve ASGARİ ÜCRETLİNİN CEBİNE GİREN PARA EKONOMİYİ CANLANDIRACAK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılacağının sinyalini verdiğini de anımsatan Çopuroğlu, 2,5 milyon EYT’linin ve asgari ücretlinin cebine giren paranın ülke ekonomisini canlandıracağını söyledi. Dövizin baskılandığını söyleyenlerin olduğunu anımsatan Çopuroğlu sanayicinin bu durumdan etkilendiğini kaydetti. Çopuroğlu, “Vatandaş ‘Seçimden sonra dolar kesin 30 lira olacak’ diyor. Sanayiciler bu durumdan etkileniyor. Seçimden sonra çok daha farklı şeyler olacakmış gibi konuşuluyor. Doları baskı altında tuttuğumuzu düşünüyorlar. Tutuluyorsa serbest piyasa ekonomisi yoksa soğanla alakalı şikâyet neden? Tutulacak olsa onu da tutardık. Niye tutalım niye tutulsun. Hiç kimsenin bir şey tutmaya çalıştığı yok” diye konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum