Ajax'tan tepki çeken Türkiye hareketi!

Hollanda Eredivise Ligi'nde Ajax kaptanı Dusan Tadic, Türkiye ve Suriye'de yaşanan depreme destek olmak için takım kaptanlarının taktığı Türkiye ve Suriye bayraklı pazubendini takmadı. Wesley Sneijder, Ajax'ın bu kararının nedeni olarak kulüp kararı olduğunu açıkladı.

Ajax'tan tepki çeken Türkiye hareketi!
14 Şubat 2023 - 14:50
Kahramanmaraş merkezli 10 il ve Suriye'ye de büyük yıkıma neden olan 2 deprem gerçekleşti. Türkiye'deki kulüplerin yanı sıra yabancı kulüpler ve sporcular depremzedelere desteklerini gösterdi. 

Dünyanın önde gelen kulüpleri ve liglerinde, Türkiye ve Suriye'de yaşanan deprem için maçlardan önce 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. 

Ajax'ın Waalwijk'i 3-1 yendiği maçta kaptan Dusan Tadic'in taktığı pazubentte Türkiye ve Suriye bayrakları yerine "XXX" yer aldı.

Galatasaray'ın eski oyuncusu Wesley Sneijder canlı yayında bu duruma açıklık getirdi.

Milli futbolcularımız Türkiye ve Suriye'de yaşanan deprem ile ilgili farkındalık yaratmaya çalıştı.

İspanyol AS'ın haberine göre; Türkiye'ye destek için İspanya'da yardım maçı düzenlenmesi planlanıyor.İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenecek müsabaka için Real Madrid'in stadı ve Atletico Madrid'in stadının uygunluğu araştırılıyor.Hem Real Madrid'de hem de Türkiye'de forma giymiş isimler olan Guti Hernandez ve Roberto Carlos yardım maçında yer almak istiyor.

Milli takım oyuncularımızdan Feyenoord forması giyen Orkun Kökçü de hafta sonu oynanan lig maçında Türkiye ve Suriye bayraklarının olduğu kaptanlık pazubendini taktı.

Feyenoord'lu taraftarlar Türkiye ve Orkun Kökçü'ye destek verdi.

Pazubentte Türkiye ve Suriye bağrağı olmamasının nedeninin kulüp tercihi olduğunu söyleyen Sneijder, "Hollanda Ligi'ndeki bütün takım kaptanları, Türkiye ve Suriye'de yaşanan deprem için bu pazubandı taktı. Ajax kaptanı Tadic hariç. Kulüp bunu istemedi." dedi.

NTV Spor

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum