Ahmed Manasra kimdir, kaç yaşında, nereli, neden tutuklandı?

Türkiye’nin en çok kullanılan sosyal paylaşım sitelerinden Twitter’da Arapça #الحرية_لأحمد_مناصرة kelimesi gündeme geldi. Ahmet Manasra için özgürlük istendiği hashtag sonrasında, bu isim merak konusu oldu. Ahmet Manasra kimdir, nereli, kaç yaşında, neden tutuklandı mı, bırakıldı mı?

Ahmed Manasra kimdir, kaç yaşında, nereli, neden tutuklandı?
19 Haziran 2022 - 14:38
Türkiye’de ve dünyada en çok kullanılan sosyal paylaşım sitelerinden Twitter’da gündeme gelen birçok konu, kullanıcılar tarafından merak ediliyor. Son zamanlarda da Ahmet Manasra ismi öne çıkmaya başladı. Trend Topic listesinde yer alan isim sonrası Ahmet Manasra’nın kim olduğu merak konusu oldu.

Konuyla ilgili Arapça açılan hashtag sonrasında Ahmet Manasra araştırılmaya başladı. Ahmet Manasra kimdir, kaç yaşında, nereli? gibi soruların yanıtları da internette sıkça araştırılıyor. İşte merak edilen soruların yanıtları.

AHMAD MANASRA KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

Ahmad Manasra, 2002 tarihinde dünyaya geldi. Filistinli Müslüman bir ailenin ferdi olan Manasra, Siyonist işgalci İsrail askerlerinin saldırısına uğramış, 9 buçuk yıl hapis cezasına mahkum edilmiştir. Siyonistlerin keyfi hukuk anlayışının gözler önüne serildiği olayda, Ahmed Manasra ve kuzeni Hasan Manasra'nın bıçaklı eylem yapacağı iddia edilerek, zindanlara atılmışlardı. Hasan Manasra Siyonistlerin saldırısı sonucu olay yerinde şehit olurken, Ahmed Manasra da Siyonist işgal güçlerinin saldırısına uğraması sonucu kanlar içerisinde yerde kalmış, çevredeki Yahudilerin küfürlerine boyun eğmek zorunda kalmıştı.

Twitter'da gündem olmasının nedeni ise; İsrail rejimi tarafından 13 yaşında işkence edilerek tutuklanan ve hücrede tutulan Ahmed'in mahkemesine 1 gün kalmış olması. Ahmed'in ağır işkenceler sebebiyle hafızasını ve bilincini kaybettiği bilinmekte, bu sebeple hukukun üstünlüğünün devreye girmesi isteniyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum