AFAD'dan gelen mesaj uyarısı nedir? AFAD neden bildirim yolladı acil durum!

İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), cep telefonlarına gönderdiği hayati uyarı bildirimi ile gündem oldu. Hücre yayını ve mobil uygulama üzerinden gönderilen mesajda, 112 acil çağrı merkezinin aranması gerektiği vurgulandı. AFAD bildirimi neden gönderdi, sel mi oldu, deprem mi oldu acil durum nedir?

AFAD'dan gelen mesaj uyarısı nedir? AFAD neden bildirim yolladı acil durum!
12 Haziran 2022 - 15:33
Türkiye’de bugün flaş bir gelişme yaşandı. İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan ve deprem, sel, yangın gibi doğal afetlerde afet bölgesine koşan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), cep telefonlarına hayati uyarı bildirimi gönderdi. Telefonlar, acil durum uyarısı ile çalınca uyarıyı alan vatandaşlar, bir anlık panik yaşayarak soluğu internette aldı.

AFAD tarafından gönderilen uyarı mesajında,  “ülkemizde devam edecek olan meteorolojik şartlar nedeniyle karşılaştığınız taşkın, sel, heyelan gibi acil durumlarda tek numara 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayınız”

ifadeleri kullandı. Mesajı alan vatandaşlar, bir bölgede deprem ya da sel felaketi olup olmadığını öğrenmek adını konuyu internette araştırmaya başladı.

AFAD tarafından gönderilen hayati uyarı başlıklı mesaj, bir an olsun paniğe neden oldu. Yaşanan gelişme, sosyal medyaya da damga vurdu. Bildirimi alan vatandaşlar, gelen bildirimin ekran görüntülerini alarak sosyal medya hesaplarından paylaştı. Binlerce kişi tarafından yapılan paylaşım, bir anda gündemi değiştirdi. Twitter’da #AFAD etiketi trend topic listesinin bir numarasına yerleşti.

Bilindiği üzere, yakın zamanda tüm acil durum aramaları 112’de birleştirilmişti. İtfaiye, ambulans, polis, jandarma gibi acil durumlarda 112’yi aramak gerekiyor. AFAD’ın bu sebepten dolayı vatandaşlara uyarı gönderdiği tahmin ediliyor.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum