ABD ve Almanya'dan İdlib ve Türkiye açıklaması

Suriye’de geçtiğimiz akşam Türk Silahlı Kuvvetleri’ne mensup askerlerimize yönelik hain saldırı hakkında dünyanın diğer ülkelerinden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak ABD ve Almanya’dan açıklama geldi. ABD taziye mesajını iletirken Almanya ise hain saldırıyı kınadığını açıkladı.

ABD ve Almanya'dan İdlib ve Türkiye açıklaması
28 Şubat 2020 - 16:44
ABD Büyükelçiliğin Twitter hesabından paylaşılan mesajda, "İdlib'de dün gece gerçekleştirilen korkunç saldırılarda, Türk askerlerinin hayatlarını kaybetmesi dolayısıyla Türk halkına en içten taziyelerimizi sunuyoruz" ifadesi kullanıldı.
Esed rejim güçlerinin dün gece İdlib'de TSK mensuplarına karşı saldırıları sonucu 33 asker şehit olmuştu.
BİR AÇIKLAMA DA BERLİN YÖNETİMİNDEN
Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, İdlib'de görev yapan Türk askerlerine yönelik saldırıyı kınadı. Seibert, Berlin’deki Basın Merkezi'nde yaptığı açıklamada, Suriye’nin kuzeybatısında özellikle İdlib'de yaşanan son askeri gerilimi büyük endişeyle izlediklerini belirterek, ''30’un üzerinde askerin ölümüne ve çok sayıda askerin de yaralanmasına yol açan Türk mevzilere yönelik saldırıyı kınıyoruz" dedi.
Bu olayın, bölgedeki gerilimi artırdığını ve İdlib bölgesi için bir ateşkesin ne kadar acil bir şekilde gerekli olduğunu gösterdiğini ifade eden Seibert, bu konuda siyasi görüşmelerin yapılmasının önemine dikkati çekti.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum