2022 LGS soru ve cevapları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Bugün Türkiye’de milyonlarca öğrenci, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı heyecanı yaşadı. Öğrencilerin iyi bir liseye gitmek için ter döktüğü sınavın ardından ise 2022 LGS sınav soruları ve cevapları da internette araştırılmaya başladı. 2022 LGS Sınav Soruları ve Cevap anahtarı açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

2022 LGS soru ve cevapları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
05 Haziran 2022 - 13:42
Bir sınav heyecanı daha geldi çattı. Milyonlarca öğrenci bugün, emeklerinin karşılığını alabilmek adında Liseler Geçiş Sistemi (LGS) sınavında ter döktü.

Erken saatte uyanan öğrenciler, daha sonra sınava girecekleri okullara doğru yol aldı. Sınav saatinin başlaması ile birlikte, içeride öğrenciler dışarıda ise aileler adeta ter döktü.

İyi bir lise kazanmak için yıl boyunca sınava çalışan öğrencilerin, heyecanla beklediği sınavın bitmesinin ardından ise soru ve cevaplar araştırılmaya başladı.

Öğrenciler, sınav sonuçları açıklanmadan önce kendi verdikleri cevapları test etmenin yollarını arıyor. Bu nedenle de sınav sorularının ve cevap anahtarının da yoğun olarak araştırıldığı biliniyor.

LGS SAAT KAÇTA BİTECEK?

LGS (Liselere Geçiş Sistemi) sınavının birinci oturumu 09.30'da, ikinci oturumu ise 11.30'da başlayacak. İki oturum halinde gerçekleştirilecek olan sınavda sözel oturum 09.30 itibarıyla başlamış olacak.

Öğrenciler bu oturumda Türkçe, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru yanıtlayacak. 50 soru için öğrencilere 75 dakika süre tanınacak.

LGS kaçta bitecek? 2022 LGS soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak?

Saat 11.30'da geldiğinde ise Matematik ve Fen Bilimlerinden toplam 40 soru sorulacak. Öğrencilere ikinci oturumda verilen süre ise 80 dakika olacak.

LGS sınav sonuçları 30 Haziran 2022'de https://www.meb.gov.tr adresinde ilan edilecek.

LGS SORU KİTAPÇIĞI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

LGS soru kitapçığının, sınavın sona ermesiyle birlikte MEB tarafından yayımlanacağı öngörülüyor.

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan merkezî sınav, sorunsuz bir şekilde tamamlandı. 1 milyon 236 bin 313 öğrencinin başvurduğu sınav, iki oturum hâlinde 973 yurt içi ve 7 yurt dışı sınav merkezinde 17 bin 899 okul ve 82 bin 551 salonda yapıldı. Sınavda her bir oturumda yaklaşık 350 bin olmak üzere 700 bin sınav görevlisi görev yaptı. Sınav sonuçları, 30 Haziran 2022 tarihinde açıklanacak.

SORU VE CEVAP ANAHTARI AÇIKLANDI

SÖZEL SORULAR VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN
SAYISAL SORULAR VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum