Sultan Abdülhamid Han'ın torunları harekete geçti: O fotoğraf dedemize ait değil

Son zamanlarda sosyal medya ve internet ortamında sıkça dolaşan Osmanlı Devleti Padişahlarından Abdülhamid Han’a ait olduğu iddia edilen fotoğraf hakkında torunlarından açıklama geldi. Sosyal medya platformlarından açıklamalarda bulunan, Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu ve Orhan Osmanoğlu o fotoğrafın Abdülhamid Han’a ait olmadığını açıkladı.

Sultan Abdülhamid Han'ın torunları harekete geçti: O fotoğraf dedemize ait değil
16 Kasım 2020 - 23:10
Son zamanlarda sosyal medya ve internette sıkça dolaşan fotoğrafa açıklama geldi. Osmanlı Devleti Padişahlarından Abdülhamid Han’a ait olduğu iddia edilen fotoğrafın, Abdülhamid Han’ın darbeyle görevden alındıktan sonra, ittihatçılar tarafından zindana götürülürken çekildiği iddia ediliyordu. Fotoğraf, kısa sürede sonra yüz binlerce kişi tarafından paylaşılmıştı. Ancak, paylaşılan bu fotoğrafın Abdülhamid Han’a ait olmadığı açıklandı.
“DEDEMİZE AİT DEĞİL”
Abdülhamid Han’ın torunlarından Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu ve Orhan Osmanoğlu sosyal medya hesaplarından fotoğrafla ilgili açıklamalarda bulundu. Twitter hesabından bir açıklama paylaşan Orhan Osmanoğlu, “Pek Aziz, Kıymetli, Muteber Okurlarımız! Son zamanlarda internette çok dolaşan bu resim Sultan Abdülhamid’e ait değildir. Kamuoyuna saygılarımızla!” ifadelerine yer verdi.

Facebook sayfasından açıklamada bulunan Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu ise “Değerli dostlarım.. Bu resim dedem Sultan 2. Abdülhamid hana ait değildir...” ifadelerini kullandı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum