Sakatlıklar ve hazırlıklar


Süper Lig'de bu hafta deplasmanda Gaziantep ile karşılaşacak olan Yukatel Kayserispor'da futbolcuların çalışmaları devam ederken, üzücü haberlerin gelmesi moralleri biraz bozdu. Özellikle defansın önemli isimlerinden Mert'in, Beşiktaş maçında geçirdiği sakatlık sonucu bu hafta forma giyemeyeceğinin açıklanması taraftarın da üzülmesine neden oldu.

Bu futbolcunun var gücüyle mücadele etmesini takdir edenlerden birisiyim. Defansta güven veren bir isim. Onun yerine kim oynar diye düşünmekten de, kendimi alamıyorum. Beşiktaş maçında gördük ki, yerine gelen ismin Uğur veya bir başkası olması, skorda geriye düşmemizi engelleyemiyor.

Bu yüzdendir ki, Mert gibi bir defans oyuncusunun eksikliği hep akıllarda soru işareti olarak kalıyor. Sadece bu oyuncunun yoklugunu degil aynı zamanda son haftalarda performansı ile göz dolduran Ramazan'ın da ne yapacağını düşünüyorum. Şimdilik durumu sakat deniyor ama bence bu konuda eller çabuk tutulmalıdır. Hiç olmazsa son haftalardaki yükselen performansı devam etmelidir.

Diğer yandan bir başka sakatlanan isimde Gavranovic oldu. Salı günü idmanda sakatlanan bu futbolcu için son haftalardaki verimsizliği nasıl açıklarız bilemiyorum. Bu futbolcu son olarak oynanan Beşiktaş maçında ortaya koyduğu futbolu görünce endişelenmedim dersem yalan olur.

Maç sonrası Teknik Direktör Hikmet Karaman'la karşılaştığımda da bu futbolcu özelinde "Hayırdır Hocam Gavranovic'e ne oldu" diye sordum. Gavranovic'in lig bitiminden sonra milli maç için 3 veya 4 maçının olduğunu anımsattı. Karaman, futbolcunun böyle bir süreci yaşayacağını belirterek kısa bir tüyo vermiş oldu. Yani bu futbolcu oynanacak milli maçlar için sakatlık yaşamamak adına, ligde kendisini fazla ortaya koymadığını düşünüyorum.

Bu şekilde düşündüğüm Gavranovic, ne yazık ki koktuğunu yaşadı ve idman da bir sakatlık geçirdi. Ne diyeyim ki? Umarım ligi bir kenara bırakacak olursak, Kupa için her kesim elini taşın altına koyar...