Kayseri İl Sağlık Müdürü'nden bir uyarı daha geldi

Kayseri’de son zamanlarda bir kez daha artış göstermeye başlayan koronavirüs salgınına karşı, İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli’den uyarı geldi. Vatandaşları filyasyon konusunda uyaran Benli, “Temaslıların söylenmemesi, ayağımıza sıkmaktır” dedi.

Kayseri İl Sağlık Müdürü'nden bir uyarı daha geldi
12 Kasım 2020 - 23:40
Kayseri’de koronavirüs salgını son zamanlar da bir kez daha artış göstermeye başladı. Vakaların artması karşısında tedirgin olan İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de yaptıkları toplantıları sıklaştırdı ve alınacak önlemler konusunda da çalışmalarını sürdürüyor.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli de vakaların artmasından sonra sosyal medya hesaplarından gün içerisinde iki farklı paylaşım yaptı. İlk paylaşımında Kayseri’nin kritik bir durumda olduğunun altını çizen Benli, “Kayseri kritik noktaya doğru gidiyor. Lütfen kendimize gelelim. Hareketliliğimizi azaltalım. Mecburiyet olmayan durumlarda yerimizden-evimizden ayrılmayalım. Haftasonları evimizden dışarı çıkmayalım. Karşılaştığımız herkesi virüs taşıyormuş gibi düşünerek hareket edelim” ifadelerini kullandı.

İkinci bir paylaşım daha yapan Benli, filyasyon ekiplerine doğru bilgi verilmemesinden yakındı. Benli paylaşımında, “Aylardır her akşam yapılan filyasyonda pozitif çıkan kişilerin durumları görüşülmektedir. Vakaların artışının temel nedeni pozitif çıkan kişilerin temaslılarının verilmemesi olarak öne çıkmaktadır. Vakaların son 5 gün içinde kimlerle birlikte olduğunu söylememeleri toplum olarak ayağımıza sıkmaktır. Temaslıların izolasyona alınması onların özgürlüğünün kısıtlanması olarak algılanmamalı. Aksine toplumun korunması için elzemdir” dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum